Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Dobrý Interiér.
17. júla 2023, 11:00
Čas čítania 1:16
Richard Balog

FOTO: Škandinávska jednoduchosť a dokonalé prostredie. Pozri si interiér rodinného domu pri Horskom parku

FOTO: Škandinávska jednoduchosť a dokonalé prostredie. Pozri si interiér rodinného domu pri Horskom parku
Zdroj: Dobrý Interiér
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Aj takto môže vyzerať bývanie v hlavnom meste. Nájdeš inšpiráciu pri zariaďovaní vlastného bytu či domu?

Architekti z ateliéru Dobrý Interiér zostali verní svojmu minimalistickému rukopisu a tentokrát je výsledkom návrh interiéru rodinného domu, do ktorého sme sa zamilovali na prvý pohľad. 

Novostavba sa nachádza v jednej z najlukratívnejších častí v Bratislave – pri Horskom parku – a tím architektov okolo Michala Feketeho navrhol bývanie vo veľmi jednoduchom, škandinávskom štýle s množstvom atraktívnych detailov, ktoré dokonale dotvárajú celkovú atmosféru.

Napriek lokalite ide o nenápadné bývanie, čo sa nám páči možno najviac. Interiér je moderný a zároveň nadčasový, pričom architekti upriamili pozornosť na funkčnosť a pri pohľade na vizualizácie zistíš, že odviedli skvelú prácu vo všetkých smeroch.

Odporúčané
FOTO: Pozri si veľkometrážny penthouse so štyrmi terasami od svetovo uznávaných architektov v obľúbenej štvrti Praha-Karlín FOTO: Pozri si veľkometrážny penthouse so štyrmi terasami od svetovo uznávaných architektov v obľúbenej štvrti Praha-Karlín 12. júla 2023, 11:00
Architekti z ateliéru Dobrý Interiér navrhli bývanie v škandinávskom štýle pri Horskom parku.
Architekti z ateliéru Dobrý Interiér navrhli bývanie v škandinávskom štýle pri Horskom parku. Zdroj: Dobrý Interiér

Architekti pri tvorbe návrhov zvýraznili všetky kvality domu – vzdušnosť, otvorenosť, priestrannosť a v neposlednom rade aj okolie lemované zeleňou. Celý interiér je v prírodných farebných tónoch v kombinácii s drevom v rôznych úpravách a odtieňoch, ktoré je dominantným materiálom vo všetkých izbách.

Základnú myšlienku riešenia predstavujú otvorené priestory, ktoré sú ľahko prispôsobiteľné aktuálnym potrebám užívateľov. Najvýraznejším miestom v dome je kuchyňa s ostrovom, oválnym jedálenským stolom a s obývacou miestnosťou v pozadí. Atmosféru dennej zóny dotvárajú veľké kusy vstavaných nábytkov, solitéry v podobe zrkadiel, svietidlá a dekorácie.

Plný počet bodov udeľujeme aj priestrannej pracovni s dvomi miestami na sedenie a veľkou knižnicou vyrobenou na mieru v pozadí či dvojici detských izieb, z ktorých každá ponúka priestor na hru, vzdelávanie aj oddych. Navyše v atraktívnom vyhotovení s grafickými motívmi na stenách.

Rovnako skvelo vyzerajú aj ostatné izby vrátane kúpeľní, v ktorých nechýba voľne stojacia vaňa s výhľadom do záhrady ani walk-in sprchový kút. Architekti z ateliéru Dobrý Interiér zhmotnili naše predstavy o bývaní pre súčasných mladých ľudí, ktoré obstojí skúšku časom a majitelia sa v ňom budú cítiť príjemne aj po rokoch života.

Pozri si galériu vizualizácií, ktoré budú v blízkom čase premenené do reálnej podoby, a v komentároch nám napíš, či sa ti tento návrh interiéru páči. Škoda, že nemáme k dispozícii náhľad exteriéru, ale rozumieme, že majitelia si strážia svoje súkromie.

Architekti z ateliéru Dobrý Interiér navrhli bývanie v škandinávskom štýle pri Horskom parku.Bratislava, Horský parkBratislava, Horský parkBratislava, Horský park
Zobraziť galériu
(25)
Odporúčané
FOTO: Staromestský byt v modernom šate. Štvorizbové bývanie s charizmou sa nachádza pri Modrom kostolíku  FOTO: Staromestský byt v modernom šate. Štvorizbové bývanie s charizmou sa nachádza pri Modrom kostolíku 25. apríla 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia