Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Arvin & Benet.
25. apríla 2023, 11:00
Čas čítania 1:20
Richard Balog

FOTO: Staromestský byt v modernom šate. Štvorizbové bývanie s charizmou sa nachádza pri Modrom kostolíku

FOTO: Staromestský byt v modernom šate. Štvorizbové bývanie s charizmou sa nachádza pri Modrom kostolíku
Zdroj: Arvin & Benet
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY ARVIN & BENET BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Lukratívna nehnuteľnosť v tehlovom obytnom dome má úžitkovú plochu takmer 130 štvorcových metrov a v súčasnosti je na predaj. Cena nie je pre každého.

Staromestské bývanie, ktoré bude po rekonštrukcii dokonalé. Takto by sme charakterizovali novinku z hlavného mesta v portfóliu realitnej kancelárie Arvin & Benet. Veľkometrážny štvorizbový byt sa nachádza na Bezručovej ulici, len niekoľko krokov od známeho Modrého kostolíka. 

„Nenavrhujeme interiéry, tvoríme domovy,“ hovoria o sebe architekti z ateliéru Studio e, čo v tomto prípade platí do bodky presne. Pre investora navrhli moderný, ale veľmi príjemný vzhľad bytu s úžitkovou plochou takmer 130 štvorcových metrov vrátane dvoch balkónov a pivnice v bytovom dome z medzivojnového obdobia, ktorý prešiel vkusnou rekonštrukciou len tento rok. 

Odporúčané
FOTO: Pozri sa na tehlový rodinný dom na okraji Bratislavy, ktorý bude atraktívny aj o 50 rokov FOTO: Pozri sa na tehlový rodinný dom na okraji Bratislavy, ktorý bude atraktívny aj o 50 rokov 19. apríla 2023, 11:00
Architekti z ateliéru Studio e zvolili jednoduchý moderný dizajn, ktorý vyzdvihol prirodzenú charizmu bytu.
Architekti z ateliéru Studio e zvolili jednoduchý moderný dizajn, ktorý vyzdvihol prirodzenú charizmu bytu. Zdroj: Arvin & Benet

O kvalite bytu vypovedá aj fakt, že jeho prvým majiteľom bol architekt, ktorý vytvoril túto funkcionalistickú budovu v roku 1927. Priestranné bývanie v súčasnosti disponuje členitou dispozíciou s veľkou vstupnou chodbou, dvomi komorami, samostatnou kuchyňou, kúpeľňou, toaletou a tromi veľkými izbami, z ktorých má každá viac ako 22 štvorcových metrov.

Dispozícia po pripravenej rekonštrukcii bude otvorenejšia a vzdušnejšia, ale tím architektov bytu ponechal charizmatickú atmosféru, keď do svojho návrhu zakomponoval drevené podlahy alebo dvojkrídlové dvere. Medzi charakteristické prvky novej podoby tohto bytu patria luxusné materiály, ako napríklad mramor, ktorý vidíme vo viacerých formách, svetlé dubové drevo a výrazné kamenné obklady.

Naše srdcia si získali aj atraktívne solitéry v podobe mäkkej sedacej súpravy s oválnymi tvarmi, mix dizajnérskych stoličiek v rôznych štýloch či sklenené konferenčné stolíky. O kráse vstavaných nábytkov s precíznymi čistými líniami nemusíme hovoriť. Všetko spolu hrá na výbornú a jediný problém vidíme v televízii, ktorá nás ruší. Ide o zanedbateľný, ľahko nahraditeľný detail.

Odporúčané
Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry Dom v kopcoch nad Banskou Bystricou, z ktorého nebudeš vedieť spustiť oči. Ponúka výhľad na mesto aj Tatry 26. apríla 2024, 13:30

Lukratívna adresa v Starom Meste v kombinácii s atraktívnym prostredím, charizmou budovy a výnimočným potenciálom sú lákadlom, ktorému by sme ľahko podľahli, ak by sme disponovali hotovosťou vo výške 500-tisíc eur. To je cena za tento staromestský klenot v pôvodnom stave, avšak s návrhmi od architektov a nacenením všetkých úprav. Hodnota nehnuteľnosti po rekonštrukcii by mala byť približne 750-tisíc eur, uvádza spoločnosť Arvin & Benet.

Pozri si galériu vizualizácií od ateliéru Studio e, vďaka ktorému zistíš, ako môže vyzerať storočný byt po kompletnej rekonštrukcii. Viac informácií získaš v realitnej kancelárii.

Architekti z ateliéru Studio e zvolili jednoduchý moderný dizajn, ktorý vyzdvihol prirodzenú charizmu bytu.Studio e, BratislavaStudio e, BratislavaStudio e, Bratislava
Zobraziť galériu
(20)
Domov
Zdieľať
Diskusia