Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2023, 14:30
Čas čítania 5:49
Tímea Krauszová

Orgazmus na povel, rozbitá posteľ v Twilighte a sex kedykoľvek. Tieto filmy a seriály nám totálne skrivili pohľad na sex

FILMY A SERIÁLY O VZŤAHOCH A LÁSKE RANDENIE V 21. STOROČÍ SEXUALITA
Uložiť Uložené

Ako vyzerá prvý sex, orgazmus alebo láska? Či chceme, alebo nie, aj seriály a filmy formujú predstavy o tom – a niektoré narobili viac škody než úžitku.

Veď to poznáš: stretnú sa im oči, zahoria vášňou a vrhnú sa do postele (alebo do sprchy či na kuchynskú linku). Obaja partneri sú pripravení na sex bez predohry, obaja dosiahnu orgazmus naraz a majú ho zakaždým, keď majú sex.

Vo filmoch a seriáloch určite. Ale kto má naozaj taký sexuálny život?

Vybrali sme niekoľko príkladov ubližujúcich stereotypov v populárnych filmoch a seriáloch, ktoré ovplyvnili mileniálov a aj mladších ľudí a pokrivili nám pohľad na ľudskú sexualitu. Vďaka tomu máme potom nerealistické očakávania, popkultúra nás nechala v štichu a neukázala nám, ako si pýtať súhlas, pripraviť sa na sex alebo komunikovať o ochrane. Ak chceš viac obsahu o sexualite (vrátane tipov na dobré seriály či dobré polohy), tak klikni sem a začítaj sa.

Podobné intímne témy, ktoré bývajú v spoločnosti tabu, rozoberáme v Refresheri s rešpektom a bez hanby. V práci môžeme pokračovať len s podporou našich predplatiteľov, tak sa pridaj do klubu Refresher+ a podpor nás tiež.

True Blood: Keď sa nevieš rozhodnúť, vezmi si oboch?

Pravda je taká, že väčšina sexuálnych scén v seriáloch a vo filmoch prebieha veľmi hladko a bez problémov. True Blood to však posunul na novú úroveň, keď sa Sookie najskôr tri série nevedela rozhodnúť medzi Billom a Ericom a napokon si povedala „a prečo nie oboch?“

true blood
Zdroj: HBO Max

Všeobecne príbehy, v ktorých o jednu ženu bojujú dvaja muži (a až príliš často sú to upíri), skresľujú našu predstavu o tom, ako vyzerá flirtovanie, súhlas či schopnosť rozhodovať sa. Ženy ju totiž majú, aj keď na to True Blood trošku zabudol.

Odporúčané
Láska s vekovým rozdielom? Danielina mama spávala s chlapcom, ktorý mohol byť jej spolužiakom z nižšieho ročníka Láska s vekovým rozdielom? Danielina mama spávala s chlapcom, ktorý mohol byť jej spolužiakom z nižšieho ročníka 3. mája 2024, 16:30

Výsledkom bola krásna trojka ako vystrihnutá z pornofilmu. A čo, že šlo o sen? Nastavilo to nerealistické očakávanie, že hociktorí dvaja muži budú súhlasiť, že budú mať trojku so ženou, do ktorej sú obaja zamilovaní.

No len to skús v reálnom svete niektorému navrhnúť...

Vyskúšaj predplatné REFRESHER+
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 140592 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • V čom je The Notebook sklamaním pre všetkých romantikov, ktorí skúsia rovnakú scénu naživo.
  • Prečo randenie v Priateľoch nemusí odzrkadľovať realitu.
  • Ktoré mýty o prvom sexe ukazujú filmy a seriály najčastejšie.
  • Čo hovoria dáta o rozdieloch medzi filmom a skutočnosťou.
Domov
Zdieľať
Diskusia