Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júna 2023, 12:02
Čas čítania 0:57
Dominik Vetrák

Úvodné titulky k seriálu Secret Invasion vytvorila AI. Umelci už protestujú proti Disney, ktoré šetrí a berie im podľa nich prácu

Úvodné titulky k seriálu Secret Invasion vytvorila AI. Umelci už protestujú proti Disney, ktoré šetrí a berie im podľa nich prácu
Zdroj: Disney+ The Walt Disney
FILMY A SERIÁLY SECRET INVASION
Uložiť Uložené

Disney potvrdilo, že úvodné titulky jeho najnovšieho marvelovského seriálu vytvorila umelá inteligencia.

Režisér marvelovského seriálu Secret Invasion (prvú časť si môžeš pozrieť na Disney+) Ali Selim pre magazín Polygon prezradil, že úvodné titulky seriálu vytvorila umelá inteligencia. Režisér a producent Selim uznáva, že nevie, ako presne AI funguje, ale páčia sa mu výsledky.

Odporúčané
Zendaya si užíva sex v trojke s mladými tenistami v dráme Challengers. Zahrá si v nej tenisovú majsterku s chúťkami na mladších Zendaya si užíva sex v trojke s mladými tenistami v dráme Challengers. Zahrá si v nej tenisovú majsterku s chúťkami na mladších 21. júna 2023, 11:47

„Prišli sme za spoločnosťou Method Studios, ktorá sa špecializuje na AI produkty. Povedali sme im o témach seriálu a oni podľa toho cez umelú inteligenciu vytvorili niečo, čo sme zadávaním ďalších slov do generátora mohli upravovať,“ uviedol Selim.

Anketa:
Je podľa teba v poriadku, aby hollywoodske štúdiá využívali AI namiesto umelcov?
Áno
Nie
Áno
55 %
182 Hlasov
Nie
45 %
146 Hlasov

Na Twitteri sa už ozvali rôzni umelci, ktorým to prekáža. Tvorcovia v Hollywoode si AI pomáhajú už roky, ale vždy ide o asistenciu, výpočtové techniky a pomoc výtvarníkom a umelcom na filme, nikdy nie o kompletné nahradenie ľudského faktora. Niektorí zamestnanci sa teraz obávajú o svoju prácu a svoju budúcnosť.

Spoločnosť Method Studios poskytla vyjadrenie pre The Hollywood Reporter, v ktorom tvrdí, že na intro využili znalosti a odbornosť niekoľkých výtvarníkov, dizajnérov, programátorov a rôznych umelcov, takže nikomu prácu nezobrali.

Domov
Zdieľať
Diskusia