Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah Zastúpenia Európskej komisie.
17. mája 2023, 15:00
Čas čítania 0:54
Sponzorovaný obsah

Erasmus+ ti umožní vyskúšať si život v zahraničí. Kam by išli mladí Slováci? (Reportáž)

ZAUJÍMAVOSTI EURÓPA EURÓPSKA KOMISIA EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

Ktorá európska krajina láka slovenských študentov?

V utorok 9. mája sme v bratislavskej Starej tržnici oslávili narodeniny Európskej únie známe ako Deň Európy. V tento deň v roku 1950 bola podpísaná Schumanova deklarácia, ktorá odštartovala proces vzniku dnešnej Európskej únie. Dňom Európy si každoročne pripomíname hodnoty, silu a prínosy zjednotenej Európy.

Vďaka členstvu v Európskej únii sa nám otvorili možnosti, o akých naši rodičia možno ani nesnívali. Jedným v najväčších benefitov je celkom iste možnosť cestovať. V rámci programu Erasmus+ môže každý študent vycestovať na študijný pobyt do ktorejkoľvek členskej krajiny. Nás preto zaujímalo, či mladí Slováci túto možnosť využili, či v ktorej krajine by si v rámci štúdia radi vyskúšali žiť. A čo ty? Vyskúšal si Erasmus alebo sa ešte len chystáš?

Oslavy priniesli nabitý program plný zaujímavých aktivít. Návštevníci si mohli preveriť svoje digitálne zručnosti, zriadiť používateľský účet v Europasse či otestovať svoje kritické myslenie v hre Fakespace. Pretože rok 2023 je rokom zručností, témou osláv boli aj zručnosti. Vo videu sme sa preto Slovákov opýtali, ktoré sú pre nich dôležité. 

Počas osláv, ktoré organizovalo Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku, rezonovali aj témy ako sloboda, spolupráca a predovšetkým mier. 

„Slováci nechcú byť cudzincami v Európe, je to náš domov. Symbolika Dňa Európy potvrdzuje jednotu Európanov a zároveň vyjadruje krásu množstva rozdielnych kultúr, jazykov a tradícií, ktoré sú prínosom pre celú Európsku úniu a všetkých Európanov,“ povedal Vladimír Šucha, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku.

Domov
Zdieľať
Diskusia