Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Marsen Distillery.
4. apríla 2023, 13:30
Čas čítania 0:50
Sponzorovaný obsah

Slovenská pálenka vyhráva súťaže aj v zahraničí. Boli sme sa pozrieť v jednej z našich najoceňovanejších páleníc (Reportáž)

VIDEO ALKOHOL KAM NA VÝLET – SLOVENSKO VIDEO
Uložiť Uložené

Poď sa pozrieť, ako to vyzerá v remeselnej pálenici Marsen Distillery.

Opäť sme sa vydali na cesty, tentokrát sme sa prišli pozrieť do dedinky Marcelová, ktorá leží na juhu Slovenska. V tejto obci nájdeš výrobcov poctivých remeselných slovenských destilátov Marsen. Šajmo patrí medzi ľudí, ktorí vedia oceniť kvalitný alkohol, a preto sme ho vyslali na exkurziu do Marsen Distillery. Celý proces „od stromu do pohára“, ako ho nazval, ti ukážeme v našej reportáži. 

Produkty Marsen patria pravdepodobne medzi najoceňovanejšie na Slovensku. Ovocie použité v destilátoch pochádza z úrodnej pôdy Žitného ostrova. Prenikavú ovocnú vôňu ucítiš, hneď ako otvoríš ktorúkoľvek z fliaš. Tieto destiláty majú na konte niekoľko zlatých a strieborných medailí nielen zo Slovenska, ale aj zo susedného Maďarska. Ako asi vieš, krajina našich južných susedov sa označuje za „mekku destilátov“. Fakt, že slovenská firma vyhrala súťaže v Maďarsku, je veľký úspech. Podľa majiteľa Marsen Distillery Romana Pócsa sa obdobná výhra žiadnej inej slovenskej pálenici nepodarila.

ochutnaj marsen

Celý proces výroby začína dobrou úrodou. Rozdrvené ovocie kvasí vo fermentačných nádobách 2 až 3 týždne a následne sa môže ďalej spracovať podľa receptúry. „Sme lokálna a remeselná destilérka, stále sme malá manufaktúra. Väčšinu vecí v procese robíme ručne,“ vysvetľuje majiteľ Marsen Distillery Roman Pócs. Napriek tomu, že táto destilérka si zakladá na poctivej remeselnej výrobe, ich produkty sú pre väčšinu ľudí cenovo dostupné. 

Domov
Zdieľať
Diskusia