Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. januára 2023, 15:23
Čas čítania 1:01
Eduard Starkbauer

Na slovenské obrazovky sa vracia legendárna kuchárska šou. Tento prísny kritik nahradí Jaroslava Žídeka

Na slovenské obrazovky sa vracia legendárna kuchárska šou. Tento prísny kritik nahradí Jaroslava Žídeka
Zdroj: televízia Markíza
SLOVENSKO GASTROPRIEMYSEL SPRÁVY Z DOMOVA TELEVÍZIA MARKÍZA TELEVÍZNE ŠOU
Uložiť Uložené

V úlohe gastronomického kritika sa predstaví renomovaný šéfkuchár Martin Novák.

Na obrazovky televízie Markíza sa vráti staronová reality šou Na nože. Pôjde o slovenskú verziu celosvetovo úspešného formátu Kitchen Nightmares.

Hlavným protagonistom relácie, ktorú uvidíme od 8. februára, bude renomovaný a viacerými prestížnymi oceneniami ovenčený šéfkuchár Martin Novák.

Osem dielov prvej série uvedie Markíza vždy v stredajšom prime-time o 20.30 h. V predstihu šou uvidia aj predplatitelia streamovacej služby Voyo. Podľa programovej riaditeľky Markízy Silvie Majeskej je Martin Novák prísnym kritikom, ktorý si nekladie servítku pred ústa.

Na Nože, Martin Novák
Zdroj: TV Markíza

„Ak nie je niečo pri varení tak, ako má byť, alebo dostanem zlé jedlo, poprípade ak je kuchyňa v zlom stave, nepoznám zľutovanie. Moje štandardy sú naozaj vysoké a náročné na dosiahnutie,“ hovorí o sebe dvojmetrový šéfkuchár.

Relácia Na nože ukáže snahu reštaurácií o nápravu podnikateľských problémov. Martin Novák sa každý týždeň pokúsi premeniť jednu reštauráciu topiacu sa v problémoch na najobľúbenejší a najvyhľadávanejší podnik v meste.

Odporúčané
Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) Celebritný kuchár Massimo: Michelin by Slovensku pomohol. Reštaurácie niekedy spolupracujú s nevhodnými influencermi (Rozhovor) 15. apríla 2024, 14:30

Odhaľuje zákulisie fungovania reštaurácií, prekopáva zastarané jedálne lístky a zavádza nevyhnutné zmeny. „Účasť v šou je pre mňa novou skúsenosťou a teším sa, že môžem po ťažkom období pandémie prispieť svojimi radami a pomôcť reštauráciám postaviť sa znova na nohy,“ hovorí Martin Novák. 

V Na nože uvidíme opäť mnohé problémy, aké poznáme zo šou Áno, šéfe! „Menu bolo veľakrát čudne zostavené, jedlá neboli chutné, často pripravené z polotovarov. V reštaurácii sa má variť, nie zohrievať,“ vymenúva šéfkuchár.

Pôvodne britský formát spopularizoval tamojší celebritný šéfkuchár Gordon Ramsay, ktorý sa neskôr stal aj tvárou americkej verzie. V našich končinách bol program adaptovaný pod názvom Áno, šéfe! s českými šéfkuchármi Zdeňkom Pohlreichom a Jaroslavom Žídekom.

Domov
Zdieľať
Diskusia