Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Footshop. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
23. novembra 2022, 13:30
Čas čítania 3:53
Richard Balog

Vybrali sme najlepšie páry zimných topánok. Vhodné sú do mestských ulíc aj do hôr

Vybrali sme najlepšie páry zimných topánok. Vhodné sú do mestských ulíc aj do hôr
Zdroj: Footshop
MÓDA FOOTSHOP
Uložiť Uložené

Perfektnou voľbou sú legendárne kožené topánky od značiek Dr. Martens či Timberland, ale plný počet bodov udeľujeme aj športovým siluetám a luxusným čižmám.

Priprav sa na tohtoročnú zimu v predstihu a doplň svoju zbierku tenisiek o kvalitné topánky, v ktorých zvládneš mínusové teploty aj nepriaznivé počasie s množstvom zrážok vrátane snehu.

V spolupráci s online obchodom Footshop sme vybrali 10 najzaujímavejších párov z aktuálnej ponuky, medzi ktorými nájdeš nadčasové klasiky v podobe modelov od značiek Dr. Martens a Timberland, ale aj športové línie Salomon či čižmy od Herona Prestona s nádychom armádnej obuvi do púšte.  

V deň publikovania článku je v online obchode Footshop akcia do výšky 25 % na vybrané produkty. Ceny topánok sú pred zľavou.
Kompletná ponuka obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Footshop
Odporúčané
Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy 7. októbra 2022, 13:30

UGG® Classic Maxi Mini Boots 174,95 €

Našou prvou voľbou pre ženy sú tieto výrazné, svetloružové čižmy s telom zo syntetických vlákien od spoločnosti UGG®, ktorá patrí medzi najhorúcejšie značky v súčasnosti. Model s názvom Classic Maxi Mini je vyzbrojený hrubou gumovou podrážkou, vďaka ktorej ide o obuv vhodnú aj do snehu. Topánky sú dostupné v online obchode Footshop za cenu 175 eur vrátane doručenia k dverám. 

UGG Classic Maxi Mini
Zdroj: Footshop

Adidas Originals Roverend Adventure 200 €

O tvoju pozornosť sa hlási aj spoločnosť Adidas Originals, a to prostredníctvom modelového radu Roverend Adventure, ktorý nie je klasickou zimnou obuvou, ale v mestskom prostredí zaboduje zo všetkých stránok vrátane funkčnosti.  

Odvážna silueta so športovými líniami vyzerá skvelo a dizajnéri v službách nemeckého výrobcu nepodcenili ani výber materiálov. Stavili na kombináciu odolných textílií, syntetických vlákien, plastových prvkov a gumy, ktorá obopína celú podrážku, čo oceníš najmä v nepriaznivom počasí.

Cena je rovných 200 eur a k dispozícii je aj čierny variant s farebnými detailmi

adidas Originals Roverend Adventure
Zdroj: Footshop

UGG® Classic Maxi Short Boots 219,95 €

Značka UGG® má dvojnásobné zastúpenie v dnešnom výbere, pričom naším druhým tipom sú čižmy s názvom Classic Maxi Short zahalené do tajomného čierneho farebného vyhotovenia.

Vyšší variant týchto topánok je vyrobený z rovnakých materiálov ako Classic Maxi Mini a zaujme mohutným vzhľadom, ktorý dizajnérsky tím doplnil o hrubé šnurovanie. Cena je 220 eur, čo považujeme za férovú ponuku vzhľadom na vzhľad, funkčnosť aj zvučnosť výrobcu. 

UGG Classic Maxi Short
Zdroj: Footshop

Timberland 6-Inch Premium Boots 234,95 €

Existuje ikonickejší model zimných topánok, ako sú Timberland 6-Inch Premium v svetlohnedom farebnom vyhotovení so zvrškom z brúsenej kože, respektíve semišu? Myslíme, že nie, a preto ich odporúčame každú zimu. 

Tento rok sme vybrali variant vyzbrojený technológiou Primaloft®, ktorá vyniká svojimi termoizolačnými schopnosťami a vodoodpudivosťou. Legendárne topánky sú zaujímavé aj po približne štyridsiatich rokoch na pultoch predajní a pozitívne hodnotíme aj tartanový vzor umiestnený na päte. K dispozícii je viacero vyhotovení, stačí ak nájdeš svojho favorita. Cena je 235 eur.

Timberland 6-Inch Premium
Zdroj: Footshop

Salomon Snowcross Boots 234,95 € 

Ak preferuješ odvážne športové línie, potom sú správnou voľbou Salomon Snowcross v čiernom farebnom vyhotovení. Topánky sú vyrobené z kombinácie syntetických vlákien a rôznych textílií, pričom podrážka disponuje technológiou Contagrip® – ide o podrážku postavenú na starostlivo vyváženom mixe hustoty, zlúčenín a geometrie, vďaka čomu sú topánky spoľahlivé bez ohľadu na povrch alebo na počasie.

Táto limitovaná záležitosť s rýchlo šnurovacím systémom je dostupná len v mužských veľkostiach s cenou 235 eur. 

Salomon Snowcross
Zdroj: Footshop

Dr. Martens 1460 Bex 8-Eye Boots 254,95 €

Spomedzi tohtoročných noviniek v portfóliu značky Dr. Martens si získali naše srdcia viaceré siluety vrátane modelu s číselným označením 1460 v čiernom vyhotovení z kože. Na prvý pohľad klasický variant je ozvláštnený o kovové pláty umiestnené na päte a na šnurovaní s ôsmimi dierkami.

Topánkam nechýba ani ikonické žlté prešívanie, ktoré v tomto prípade dopĺňa druhý rad s oranžovou niťou. Jednoduchá, nadčasová a naozaj pohodlná obuv s cenou 255 eur. 

Dr. Martens 1460
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Jadon II Star 8-Eye Boots 254,95 €

Druhý pár zimných topánok od značky Dr. Martens je určený pre ženy, čo vidieť už na prvý pohľad vďaka množstvu ružovej farby v okolí očiek na šnurovanie v tvare hviezd, respektíve na prešívaní jednotlivých kožených panelov a gumovej podrážky.

Z nášho pohľadu ide o originálnu verziu ikonických topánok, ktoré milujú tisícky žien v celom svete a skvelo doplnia každú zbierku. Nosiť ich môžeš v kombinácii s rifľami aj so šatami – záleží na tom, čo preferuješ. Cena je rovných 255 eur. 

Dr. Martens Jadon II Star
Zdroj: Footshop

Dr. Martens Jarrick 8-Tie Boots 254,95 €

Značka Dr. Martens má v dnešnom výbere najpočetnejšie zastúpenie, a to aj vďaka týmto minimalistickým kráskam so schovaným šnurovaním a so zipsom z vnútornej strany. 

Model má veľmi špecifický vzhľad, ale pevne veríme, že ho uvidíme aj v našich uliciach. Vieme si ho predstaviť v rámci mužských aj ženských outfitov. Nad kúpou dlho nerozmýšľaj, počet dostupných kusov je limitovaný. Topánky stoja 255 eur a ich kúpu neoľutuješ ani po rokoch. 

Dr. Martens Jarrick
Zdroj: Footshop

HERON PRESTON Military Boots 459,95 €

Rozumieme, že cena na úrovni 450 eur za jeden pár zimných topánok je mimo finančných možností väčšiny Slovákov, avšak nespomenúť tento armádny model spod rúk Herona Prestona by bolo hriechom.

Jednoduchá silueta topánok stojí na tvrdej gumovej podrážke, ktorá je farebne zladená tón v tóne s vrchnou časťou vyrobenou z nubuku a z textilných tkanín. Baví nás predĺžená línia tela aj prepracované detaily v podobe perforácie alebo kontrastných úchytov šnúrok. Jeden z najlepších produktov, ktoré predstavil americký návrhár Heron Preston nielen na tohtoročnú sezónu jeseň/zima.  

HERON PRESTON Military Boots
Zdroj: Footshop

A-COLD-WALL* Andreas Boots x ROA – 529,95 €

Záver si pre seba získala atraktívna novinka od značky A-COLD-WALL*, ktorá predstavila vlastnú verziu topánok ROA s nezničiteľnou podrážkou Vibram®.

Masívna obuv vhodná aj do nerovnomerného terénu v horách je zahalená do sivých farebných tónov, ktoré dopĺňajú čierne panely, logá oboch spoločností a kontrastné farebné prvky na špici a vnútri topánok. Cena je v tomto prípade priamoúmerná použitým materiálom, ich spracovaniu a odolnosti voči nepriaznivým podmienkam. Vďaka zľave vo výške 15 percent môžu byť tieto topánky tvoje za 450 eur. 

A-COLD-WALL*
Zdroj: Footshop

BONUS

Filling Pieces Gali Boots x Daily Paper 349,95 €

Do pozornosti dávame aj tieto mestské čižmy na vysokých podpätkoch s monogramom, ktoré vznikli v rámci spolupráce medzi holandskými značkami Filling Pieces a Daily Paper. V jednoduchosti je krása, čo v tomto prípade platí stopercentne.

Filling Pieces
Zdroj: Footshop
Anketa:
Nosíš v priebehu zimných mesiacov topánky?
Áno, samozrejme.
Nie, nosím len tenisky. 
Áno, samozrejme.
70 %
150 Hlasov
Nie, nosím len tenisky. 
30 %
65 Hlasov
Kompletná ponuka obuvi, oblečenia a doplnkov v online obchode Footshop
Odporúčané
Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy #2  Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy #2 3. novembra 2022, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia