Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 0:48
Adrián Lukáč

KVÍZ: Grand Theft Auto: Vice City oslavuje 20 rokov. Pamätáš si na príbeh Tommyho a ulice fiktívneho Miami? Otestuj sa!

KVÍZ: Grand Theft Auto: Vice City oslavuje 20 rokov. Pamätáš si na príbeh Tommyho a ulice fiktívneho Miami? Otestuj sa!
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA TRILOGY REMASTERED
Uložiť Uložené

Legendárna hra má už 20 rokov.

Séria Grand Theft Auto už vyše dve desaťročia patrí k tomu najlepšiemu, čo herný priemysel ponúka. Niektorí hráči si okamžite vybavia neónové Vice City, iní trojicu miest San Andreas s priľahlými oblasťami, ďalší realistické Liberty City zo štvorky alebo slnečné Los Santos a „californské“ okolie z päťky.

Dnes potešíme najmä fanúšikov Vice City. Fiktívne Miami s nezabudnuteľnou atmosférou oslávilo už 20 rokov od svojho vydania. Presne 29. októbra 2002 (niektoré zdroje uvádzajú 27. október 2002, pozn. red.) vyšlo Grand Theft Auto: Vice City na Playstation 2 v Severnej Amerike a okamžite sa stalo hitom.

Za prvý deň sa predalo viac ako 500 000 kusov. Po dvoch dňoch to bolo už vyše 1,4 milióna, čím sa GTA: Vice City stalo najrýchlejšie predávanou hrou v histórii v tom čase. V Európe hra vyšla na Playstation 2 o viac než týždeň neskôr, 8. novembra 2002. Nasledovalo vydanie na PC v máji 2003 a na Xbox v novembri 2003. Celosvetovo sa predalo viac ako 17,5 milióna kusov hry.

Dosť bolo čísel a dátumov, teraz si poď GTA: Vice City s nami pripomenúť prostredníctvom kvízu, ktorý ťa preverí, koľko si aj po 20 rokoch z tejto nezabudnuteľnej hry pamätáš. Do komentára nám nezabudni napísať svoj výsledok.

Kvíz
GTA: Vice City
112
V ktorom roku sa odohráva príbeh GTA: Vice City?
1984
1986
1992
2002
Vysvetlenie
Príbeh GTA: Vice City sa odohráva v roku 1986. V 1984 sa odohráva GTA: Vice City Stories, v 1992 GTA: San Andreas a 2002 je rok vydania GTA: Vice City.
212
Koľko hviezdičiek má maximálna úroveň hľadanosti políciou?
4
5
6
7
Vysvetlenie
V GTA: Vice City má maximálna úroveň hľadanosti šesť hviezdičiek. Pri jednej hviezdičke ťa prenasleduje len zopár policajtov na ulici, pri dvoch už policajti pribúdajú a v aute chodia dvaja spolu, ale stále to nie je žiadny problém. Obťažnosť výrazne pribudne až pri tretej hviezdičke, keď je do akcie povolaný aj pátrací vrtuľník a policajti na ceste robia zátarasy a používajú ostnaté pásy, ktoré spôsobia defekt. So štvrtou hviezdičkou je do akcie povolaný S.W.A.T., ktorý jazdí v nákladných vozidlách a jeho príslušníci sú vybavení nepriestrelnými vestami a samopalmi. Pri piatej hviezdičke sa do pátrania zapája FBI a s poslednou šiestou hviezdičkou aj armáda a hlavne tanky.
312
Ktorá štvrť nie je súčasťou mapy Vice City?
Santa Maria Beach
Starfish Island
Little Havana
Ocean Beach
Vysvetlenie
Vo Vice City nenájdeme Santa Maria Beach, ktorá je ikonickou plážou časti San Andreas. Starfish Island, Little Havana aj Ocean Beach sa v hre nachádzajú.
412
Zmena farby auta bola obľúbenou taktikou úniku pred políciou. Koľko dolárov stálo prestriekanie a oprava vozidla v Pay 'n' Spray ?
100 $
250 $
500 $
1 000 $
Vysvetlenie
Návšteva Pay 'n' Spray, pri ktorej bolo auto opravené a prestriekané na inú farbu, stála 100 $.
512
Ako sa volala prvá misia hry?
In The Beginning
The Cousins Bellic
Give Me Liberty
Prologue
Vysvetlenie
Prvá misia Vice City má názov In The Beginning. The Cousins Bellic je prvou misiou hry GTA IV, Give Me Liberty začína príbeh GTA III a Prologue je úvod do GTA V.
612
Hlavnú postavu, Tommyho Vercettiho, netreba nikomu predstavovať. Ako sa však volá právnik, ktorý Tommymu počas príbehu pomáha a ostane na jeho strane až do konca?
Ricardo Diaz
Lance Vance
Ken Rosenberg
Sonny Forelli
Vysvetlenie
Právnik, ktorý stojí pri Tommym, sa volá Ken Rosenberg. Ricardo Diaz je drogový díler a jeden z najbohatších ľudí v celom Vice City, Lance Vance je drogový díler, ktorý nakoniec Tommyho zradí, a Sonny Forelli je šéf rodiny Forelli, ktorý chce Tommyho zabiť.
712
Ako sa volá misia s vrtuľníkom na ovládanie, ktorá je známa svojou obťažnosťou?
Demolition Man
Bombs Away
Dildo Dodo
Wrong Side of the Tracks
Vysvetlenie
Misia, ktorá je všeobecne považovaná za najťažšiu v GTA: Vice City, má názov Demolition Man. V Bombs Away lietame s lietadielkom na ovládanie a v Dildo Dodo zas s vodným lietadlom. Wrong Side of the Tracks je názov misie z GTA: San Andreas, v ktorej CJ s Big Smokom na motorke prenasledujú členov gangu Vagos, ktorí sú na streche idúceho vlaku. Pri nesplnení misie zaznie legendárna hláška „All we had to do, was follow the damn train, CJ!“
812
Dá sa v GTA: Vice City plávať?
Áno
Nie
Vysvetlenie
Nie, v originálnom GTA: Vice City sa plávať nedá.
912
Ktoré rádio v hre nenájdeme?
Flash FM
Radio Espantoso
Playback FM
Wave 103
Vysvetlenie
V GTA: Vice City nenájdeme rádio Playback FM, ktoré je iba v GTA: San Andreas.
1012
Aká zbraň sa v hre nenachádza?
Boxer
Lopata
Golfová palica
Motorová píla
Vysvetlenie
Lopatu vieš ako zbraň použiť len v GTA: San Andreas.
1112
Ktoré auto je v GTA: Vice City najrýchlejšie?
Infernus
Hotring Racer
Banshee
Stinger
Vysvetlenie
Najrýchlejším autom v GTA III, Vice City aj San Andreas je legendárny Infernus s maximálnou rýchlosťou okolo 240 km/h.
1212
Koho zabije Tommy v závere poslednej misie „Keep Your Friends Close“ a tým sa skončí hlavný príbeh?
Paul Kent
Lance Vance
Ricardo Diaz
Sonny Forelli
Vysvetlenie
Počas poslednej misie je Tommym zabitý aj Lance Vance, ale príbeh sa končí až zabitím Sonnyho Forelliho.
Vyhodnotiť kvíz
Domov
Zdieľať
Diskusia