Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. septembra 2013, 19:10
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Filmový september v kinách

FILMY A SERIÁLY NOVÉ FILMY V KINÁCH (KINOPROGRAM)
Uložiť Uložené

Začína nám škola, a okrem hudobných albumov, GTA V a iných vecí nás bohužiaľ určite nepotešia kiná a ich premiéry. Nájdu sa ale aj počiny, na ktoré sa oplatí ísť. Ktoré to sú a kedy budú mať premiéru sa dozvieš v článku.

Prázdniny nám bohužiaľ skončili, začína škola, leakol Kiss Land a čakajú na nás nový Delik, Drake a hlavne GTA V. Celkom sa teda začiatok školy vykompenzuje, no nie? Jeseň bude teda bohatá, avšak čo sa filmov týka, zase také ružové to nevidím. Konkrétne september nám teda veľa Must-See titulov neprinesie. Skalných poteší tretí Riddick, horor Insidious 2, romantická dráma Diana atď. Celkový rozpis premiér v našich kinách teda môžete vidieť nižšie.

1. Začíname asi najlepším a najočakávanejším filmom pre tento mesiac a ním nie je nič iné, ako tretí Riddick. Vin Diesel ako nepremožiteľný badass z planéty Furya čelí opäť zaujímavým monštrám, bounty hunterom a takisto sa musí pokúsiť zachrániť svoju rodnú planétu. Celkom očakávané pokračovanie pre fanúšikov tejto postavy, teda úprimne, ak chcete zájsť do kina a odpočinúť si, urobte tak už 5. septembra, pretože veľa príležitostí už mať nebudete. 


2. V ten istý deň, teda 5. deň tohto mesiaca sa predstaví aj jOBS s Ashtonom Kutcherom, ktorý svoju rolu vraj zvládol, ale filmu by nedokázal pomôcť ani výkon Heatha Ledgera, nech mu je zem ľahká. Ak ste ale veľkým fanúšikom technológií, Appleu alebo ste len zvedaví na vyobrazenie života veľkého vizionára a génia Stevea Jobsa, kino by vás minúť nemalo.

3. Pozícia dieťaťa (Child’s Pose) je rumunský film, o ktorom som teda veľa nepočul. Premiéru má stanovenú na 12. deň v mesiaci. Pôjde o klasickú drámu, kedy nešťastnou náhodou príde o život malý chlapec a matka obvineného sa rozhodne svojho syna zachrániť pred väzením. Doterajšie recenzie vyzerajú celkom dobre, ale na návštevu kina to asi stačiť nebude.

4. Oggy a šváby je rozprávka, ktorú som ešte ako malý zvykol pozerať na nemeckom satelite (už vtedy ma ten jazyk nenormálne iritoval, asi ako maďarčina) a dúfam, že som nebol sám. Tentokrát ju budeme mať možnosť vidieť na striebornom plátne už 19. septembra. Kto sa chystá? Určite sa zabavíte viac, ako pri Šmolkoch.

5. Nasleduje horor Insidious 2 od režiséra Jamesa Wana, ktorý len prednedávnom prišiel do kín so skvelým Conjuring. Pokračovanie snímky uvidíme už 19. septembra, ale ak pôjde o podobnú záležitosť, ako pri jednotke, radšej si peniaze ušetrite a vrazte ich do niečoho iného. Od Wana sa ale môžeme tešiť na Fast & Furious 7, už na budúci rok. 

6. Životopisná dráma Diana je film s premiérou stanovenou na 19. september. Ak nežijete posledných 30 rokov v jaskyni, tak viete o čom film bude a asi aj ako zrejme skončí. Určite sa ale sústredí na milostný vzťah s kardiochirurgom, Dr. Hasnatom Kahnom. Či sa podarilo herečke Naomi Watts zvečniť osobu, akou Diana bola, zistite už sami. 

7. Dánska dráma a thriller v jednom, Únos (Kapringen) sa v našich kinách dočká premiéry až 26. septembra. Určite ale nečakajte nič podobné Jagtenu (Hon), ktorý radím medzi najlepšie filmy 21. storočia. Príbeh sa bude točiť okolo posádky námorníkov na lodi, ktorú prepadnú somálski piráti. To isté nám ponúkne aj Captain Phillips s Tomom Hanksom. 

Odporúčané
Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka Nové filmy v apríli: Kiná budú praskať vo švíkoch, keď vyjde každý týždeň nová akčná a sexuálna pecka 4. apríla 2024, 12:30


8. Najzaujímavejšie filmy tohto mesiaca nám uzatvára Hra na hrane (Runner Runner) s Benom Affleckom a Justinom Timberlakeom. Žiaľ, film nedostal potrebnú mediálnu propagáciu, nevideli sme ani veľa trailerov, ale nevyzerá to vôbec zle. Po podarenom In Time teda očakávam od Justina tiež dobrý herecký výkon. U Afflecka mám už iné nároky. Po skvelom Argovi a ešte lepšom Meste (oba filmy si aj sám zrežíroval) dúfam v nemenej skvelý výkon. Snáď tak zavrie huby všetkým hejterom, ktorí ho nechcú v netopierom kostýme ani vidieť. Premiéry sa dočkáme 26. septembra.


To by bolo v tomto mesiace všetko. Ktoré filmy si vychutnáte v kine, prípadne si na ne počkáte na torrentoch? S prehľadom slovenských premiér sme tu aj o mesiac a už teraz vám garantujem, že bude určite lepší.

Domov
Zdieľať
Diskusia