Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ema Stanovská
19. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:30

TOP 3 v pondelok: Pohreb britskej kráľovnej Alžbety II., agentúry označili partnera Čaputovej za prezidenta, unikli videá z GTA 6

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú top správy dnešného dňa.

Pohreb britskej kráľovnej Alžbety II.

Dnes sa v londýnskom Westminsterskom opátstve konal štátny pohreb zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. Pozvaných bolo približne 2 000 smútočných hostí. Okrem členov európskych kráľovských rodín a zástupcov krajín Commonwealthu prišli aj mnohí svetoví politickí lídri.

Rakvu s pozostatkami zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. spustili do kráľovskej hrobky na hrade Windsor. Prečítali všetky tituly kráľovnej a naposledy na jej počesť zazneli zvuky gájd. Zosnulú kráľovnú uložili na miesto posledného odpočinku po boku jej manžela princa Philipa.

Pohreb britskej panovníčky sme sledovali naživo minútu po minúte.

pohreb ažbety
Zdroj: TASR/AP

Agentúry označili partnera Zuzany Čaputovej za prezidenta

Slovensko nemá prezidentku Zuzanu Čaputovú, ale prezidenta Juraja Rizmana. Táto chyba sa objavila vo svetových tlačových agentúrach, keď sa prezidentka Čaputová so svojím partnerom Rizmanom zúčastnila v Londýne na poslednej rozlúčke so zosnulou kráľovnou Alžbetou II.

 
Komentáre k fotografiám, ktoré zachytávali slovenskú delegáciu, obsahovali zmienku len o „prezidentovi SR Jurajovi Rizmanovi“ a jeho delegácii. Meno Zuzany Čaputovej sa pritom vo fotobanke nikde nespomínalo. Chybné mená zostali na webových stránkach agentúr niekoľko desiatok minút.

Prezidentka na incident reagovala na Instagrame vtipnou poznámkou: „Gratulujem Jurajovi! Je to neľahká funkcia pre ženu, nieto ešte pre muža.“

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Čaputová (@zuzana_caputova)

Obrovský únik z hry GTA 6

Na webovej stránke GTAForums.com, kde sa združujú fanúšikovia Grand Theft Auto, sa v nedeľu objavil príspevok od autora „teapotuberhacker“. Zdanlivo nevinný príspevok obsahoval skomprimovaný ZIP súbor, v ktorom ľudia rýchlo našli viac ako 90 videí z vývoja hry GTA 6.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Hacker na fóre napísal, že chce, aby ho kontaktoval niekto z Rockstar Games alebo materskej firmy Take-Two, pretože podľa vlastných slov „chce dosiahnuť dohodu“. Za to, aby prestal zverejňovať citlivé dáta o pripravovanej hre, bude žiadať finančnú odmenu od samotných tvorcov.

Rockstar Games v pondelok 19. septembra zverejnilo stanovisko, v ktorom priznalo, že sa neznámy útočník dostal k interným súborom a na internet unikli zábery a detaily o hre, ktorej predstavenie zatiaľ nebolo pripravené. 

Viac sa dočítaš tu.

Instagramový post dňa

Známy raper Post Malone si na koncerte nevšimol otvor uprostred pódia, spadol doň a tvrdol si narazil rebrá. Na podlahe ležal minimálne 10 minút, kým ho medici ošetrovali priamo na mieste. Po nepríjemnom páde sa Post Malone uchýlil do zákulisia, kde si chvíľu odpočinul, no napriek zraneniam sa vrátil dokončiť koncert.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa COMPLEX 中文 (@complexchinese)

Domov
Zdieľať
Diskusia