Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
11. septembra 2022, 11:37
Čas čítania 0:47

Energetická kríza môže na Slovensku opäť spustiť dištančné vyučovanie na všetkých školách, varuje Progresívne Slovensko

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Školy zotrvávajú v neistote a rodičia v strachu, či opäť nebudú musieť suplovať výučbu a výchovu svojich detí, varuje mimoparlamentná strana.

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko varuje pred extrémnym nárastom cien energií, ktoré zatiaľ ministerstvo financií nepokrylo. Rezort školstva upozornil na potrebu dofinancovať nárast cien o 350 %, čo predstavuje viac ako 50 miliónov eur. Keďže ministerstvo Igora Matoviča zatiaľ požiadavku ignoruje aj v alarmujúcej situácii, školám hrozí likvidačná situácia. 

„Školám tak nezostanú finančné prostriedky na zabezpečenie prevádzkových nákladov, nebudú mať ani na odmeny či didaktické pomôcky, ktoré vážne ovplyvnia kvalitu vyučovania a v mnohých prípadoch kvôli energetickej kríze hrozí opätovný prechod na dištančné vzdelávanie,“ varuje mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko. 

Strana upozorňuje na konflikt medzi Igorom Matovičom a ministrom školstva v demisii Branislavom Gröhlingom. Myslí si, že vinou ich hádok sú deti, rodičia a učitelia rukojemníkmi situácie. 

Kritizujú aj rozhodnutie predsedu vlády Eduarda Hegera stať sa dočasným šéfom rezortu školstva, pretože trojkoalícia zatiaľ nenašla vhodného kandidáta na tento post. Podľa PS to evokuje nedostatočný záujem vlády o riešenie závažných problémov, ktorým školstvo čelí, alebo jej neschopnosť získať do vedenia rezortu schopného odborníka. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

„Školy zotrvávajú v neistote a rodičia v strachu, či opäť nebudú musieť suplovať výučbu a výchovu svojich detí v čase rastúcej inflácie, keď je viac ako inokedy dôležité pracovať a finančne zabezpečiť svoje rodiny,“ dodáva strana na Facebooku. 

dištančné vyučovanie
Zdroj: TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia