Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Ivan Koribanič
2. septembra 2022, 14:04
Čas čítania 0:53

VIDEO: Rus pod Bratislavským hradom oponoval Občianskemu tribunálu. Vysvetľoval mu, že Rusko je fašistická krajina

Kategória:
News
Uložiť Uložené
VIDEO: Rus pod Bratislavským hradom oponoval Občianskemu tribunálu. Vysvetľoval mu, že Rusko je fašistická krajina
Zdroj: Reprofoto/Twitter.com/OstraVanda

Slovensko pritom patrí spoločne s Bulharskom k najhorším krajinám, čo sa týka počtu obyvateľov veriacich v dezinformácie v rámci Európskej únie.

„Nie sme priamym účastníkom vojny na Ukrajine, avšak sme súčasťou hybridnej vojny – vojny, ktorá sa v 21. storočí odohráva v online priestore,“ píše polícia na Facebooku.

Status bol venovaný Rusovi, ktorého si pod Bratislavským hradom odchytila prorusky orientovaná slovenská skupina Občiansky tribunál. „Ja som Rus a mám úplne opačný názor. Rusko napadlo Ukrajinu, Rusko je zlá krajina, proste fašistický režim,“ povedal Rus na začiatku videa.

Skupinka sa ho opýtala, v akej škole ho to učili. „V Rusku,“ odpovedal. „Mohli by ste sa preukázať, že ste ruský občan?“ opýtal sa ho jeden z davu. Mladý muž s touto výzvou nemal žiadny problém.

Skupina Rusa ďalej zaplavovala najznámejšími hoaxmi, aké sa v rámci proruskej propagandy šíria. „Ste za banderovcov? A čo tie americké laboratóriá? Veď na Ukrajine to celé riadi Amerika…“

Tridsaťročný Rus ďalej povedal, že v Rusku strávil takmer celý život, a preto tvrdí, že ide o zlú krajinu.

Polícia v statuse ďalej pokračuje štatistikou, z ktorej vyplýva, že Slovensko patrí spoločne s Bulharskom k najhorším krajinám, čo sa týka počtu obyvateľov veriacich v dezinformácie v rámci Európskej únie.

Domov
Zdieľať
Diskusia