Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
6. februára 2024, 11:30
Čas čítania 12:06
Dominik Vetrák

„Plakala som, keď sa mi urobil na tvár.“ Hovorili sme so ženou, ktorú sexuálne zneužil Róbert Z. (Rozhovor)

„Plakala som, keď sa mi urobil na tvár.“ Hovorili sme so ženou, ktorú sexuálne zneužil Róbert Z. (Rozhovor)
Zdroj: INSTAGRAM/@KRISTINAKOVESOVA/ilustračná/Unsplash/Maddi Bazzocco
SLOVENSKO OBETE SEXUÁLNEHO ZNEUŽITIA RÓBERTA Z. SEXUÁLNE ZLOČINY NA SLOVENSKU (SÉRIA ČLÁNKOV)
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Obeť sexuálneho zneužitia nám opísala, ako ju obťažoval obvinený Róbert Z.

„Plakala som a on si ešte odsunul hlavu, že či mi šibe, že nemám revať. Ale nejako to neriešil, pokračoval v masturbácii, a keď už sa išiel dokončiť, schytil mi vlasy, stiahol ma dozadu a urobil sa mi na tvár. To mi pripadalo neskutočne odporné. Aký muž by dokázal toto spraviť dievčaťu, ktoré plače?“

23-ročného Róberta Z. začiatkom mesiaca obvinili zo sexuálneho násilia voči mladému dievčaťu. Odvtedy na neho podala trestné oznámenie ďalšia žena. Obe sa skontaktovali s influencerkou Lenkou Tejbusovou (Lenočkatt). Zverili sa jej so svojimi skúsenosťami s obvineným a tá následne predložila dôkazy polícii. Prípad ako prvá zmedializovala Lenka Tejbusová spoločne s Filipom Sulíkom.

Skontaktovali sme sa s jednou z obetí, ktorá takisto podala na Róberta trestné oznámenie za sexuálne zneužitie. Porozprávala nám o situácii, ktorá viedla k sexuálnemu násiliu. Táto mladá žena bude kvôli zabezpečeniu svojej anonymity v článku vystupovať pod pseudonymom Janka. 

Janka pre Refresher hovorí, že sa s Robom prvýkrát kontaktovala 6. januára 2024, keď komentovala na Instagrame jeho story. Tá sa týkala Lenky Tejbusovej (Lenočkatt). Róbert mal v tom čase s Lenkou „instagramový beef“ a od Janky sa snažil získať viac informácií o Lenke aj o Filipovi Sulíkovi.

Odporúčané
Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) Lenockatt pomohla odhaliť kauzu zneužívaných dievčat: Nesúhlasím s tým, že ich Fiki Sulík nazval hlúpymi pi*ami (Rozhovor) 9. februára 2024, 14:30

Z konverzácie si spravil screenshoty, ktoré bez jej súhlasu zverejnil na svojom Instagrame. Keď mu písala, aby tieto správy odstránil, Róbert jej žiadosti ignoroval. 

robinesko
Zdroj: Archív obete

Keď sa jej podarilo Róbertovi dovolať, mala dojem, že jej vyhovie a fotky spoločnej konverzácie zmaže. Namiesto toho jej však navrhol, aby sa stretli. 

Vtedy ku mne priskočil, pritisol ma o stenu, strhol mi dole nohavičky, jednou rukou ma začal škrtiť a druhou obchytkávať.

Jana hovorí, že s tým súhlasila. Nechcela však, aby šiel k nej domov, a tak mu navrhla, aby sa vozili autom po Bratislave. Róbert však trval na tom, že je normálny chlapec a chce sa k nej iba prísť porozprávať a vysvetliť kauzu okolo Filipa a Lenky.

Janku to zaujímalo a nakoniec ju presvedčil, aby k nej mohol prísť. Vraj sa ho nebála, pretože na ňu pôsobil ako nejaký „19-ročný petržalský stokár“. Zo začiatku stretnutia na ňu pôsobil neškodne. Preberali kamarátske vzťahy s Lenkou Tejbusovou a Filipom Sulíkom. Postupne však začala byť konverzácia intímnejšia.

V Refresheri sme sa skontaktovali s obomi obeťami Róberta Z., ktoré na neho podali trestné oznámenie. Ďalšia obeť, ktorú predával na sex, nám poskytla rozhovor, v ktorom detailne opísala, čo jej urobil.
robinesko zneužitie robert z kupliarstvo
Zdroj: Archív obete

Kedy sa ten večer začal zvrhávať?

Začal rozprávať o svojich bývalých vzťahoch, o sexe a začal mať nepriame návrhy, že on nevidí nič zlé na tom, keby sme sa vyspali, aj keď sa nepoznáme, na čo som odpovedala, že to by som nechcela.

Odporúčané
Obvinený Róbert Z. ma predal 50 chlapom. Jeden z nich sa na mňa vymočil (Rozhovor) Obvinený Róbert Z. ma predal 50 chlapom. Jeden z nich sa na mňa vymočil (Rozhovor) 6. februára 2024, 11:30

O desiatej večer mi povedal, že má ešte ísť s kamošmi von, ale že ak chcem, tak ostane. Povedala som mu, že všetko potrebné sme si vyrozprávali a môže ísť, ale on neodchádzal. Nemala som v pláne nič iné a vtedy ma ešte neobťažoval, takže mi to neprekážalo.

Vtedy som sa ešte cítila v bezpečí. Viem, že chalani majú takéto narážky a perverzné poznámky, že skúšajú...

Ako váš večer pokračoval?

Chcel sa zahrať hru pravda a odvaha, s čím som nemala problém. Lenže hneď bolo jasné, že ide o nejakú sexuálnu verziu, kde som mala plniť rôzne úlohy. Povedala som mu, že sa ho nebudem dotýkať. Na to začal hovoriť, že som nudná a podobné veci. Zo žartu som mu odpovedala, že keby som mala v sebe vodku, tak možno aj tancujem na stole. A on to zobral vážne... a tu už sa dostávame k situáciám... no...

K situáciám, pri ktorých si spätne začínaš hovoriť, prečo si niektoré veci nespravila inak?

Hej... prečo som mu už vtedy nepovedala, že je čas odísť. Ja som sa však vtedy stále cítila dobre a bezpečne. 

Fiki Sulík mi reálne mohol pomôcť, ale namiesto toho si ma zablokoval, keď som mu volala. Nemal však odkiaľ vedieť, čo sa deje, takže ho neobviňujem.

Čakala si, že spolu budete komunikovať aj po tom dni, respektíve že nadviažete nejaký kamarátsky či iný vzťah?

Určite nie. Ja som si s ním akože rozumela, ale nebolo to nič špeciálne. Bola som proste v podobnej situácii, v akej som už bola mnohokrát, že som sa zoznamovala s človekom, s ktorým som sa už nikdy v živote neplánovala vidieť.

Čo nasledovalo?

Vtedy sa postavil, že ide po kuriéra. Vôbec som si neuvedomila, že tú vodku stihol objednať. Bolo mi ľúto, že kvôli mne nešiel za kamošmi a že za tú vodku vysolil 30 eur. Tak sme začali piť.

Cítila si z neho už vtedy nejaké postranné úmysly?

Vedela som, že dúfa, že si vypijeme a budem povoľnejšia, respektíve budem chcieť plniť jeho perverzné výzvy. Nakoniec sme vypili asi polovicu litrovej fľašky. Na polícii som však ráno nič nenafúkala.

Odporúčané
Robo mal mladé Slovenky predávať desiatkam mužov. Vzali ho do väzby, prípad odhalili influenceri Fiki Sulík a Lenočka Robo mal mladé Slovenky predávať desiatkam mužov. Vzali ho do väzby, prípad odhalili influenceri Fiki Sulík a Lenočka 1. februára 2024, 19:04

Povedala som mu, že tie výzvy nebudem robiť, a tak si namiesto toho dám dole ponožky. Podľa mňa ho strašne frustrovalo, že ani s alkoholom som sa ho nechcela dotknúť a splniť drsnejšie úlohy. Povedala som si, že si dávam dole tričko s tým, že sa vzdávam a chcem to ukončiť. Schúlila som sa do klbka, aby nič nevidel.

Stalo alebo sa ti deje niečo podobné? Tu nájdeš psychologickú a právnu pomoc
– Bezplatná 24-hodinová linka dôvery Nezábudka: 0800 800 566
– Online poradňa Ligy za duševné zdravie
– Národná bezplatná nonstop linka pre ženy zažívajúce násilie: 0800 212 212
– Nonstop krízová linka Aliancie žien Slovenska: 0903 519 550, [email protected] 
– Adresár koordinačno-metodického centra obsahuje kontakty pre každý kraj.

Ako si mu to odkomunikovala, že si dávaš dole tričko?

Tak, že sa vzdávam, že vyhral a že chcem, aby sa hra skončila. Vnímala som to ako kompromis za to, že som nechcela splniť jeho výzvy. Ostala som tak asi 10-15 minút a dala som si na seba mikinu.

Nahnevalo ho to?

Asi bol frustrovaný, že som sa obliekla a že s ním nič nechcem mať. Vytiahol telefón a zrazu som počula svoj hlas. „Len aby si vedela, nahrával som si všetky naše telefonáty a rozhovory.“ Ukázal mi aj fotky, na ktorých som bola polonahá, aj všelijaké ďalšie z môjho bytu.

Fiki Sulík o Robových obetiach povedal, že sú to hlúpe pi*e.

Čo ti vtedy ako prvé preblyslo hlavou?

Zmrzla som. Ostala som ako obarená a on sa zrazu postavil. „No len aby si vedela, tak toto všetko pôjde von. Všetky nahrávky, fotky, všetko bude online.“ Vraj to, že mi Lena a Filip volali nahnevaní, je úplne super materiál a že to môže proti nim použiť v ich hádkach.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Pexels/Karolina Grabowska/na voľné použitie

Ako mu tvoje polonahé fotky mali pomôcť v jeho instagramovom beefe s Lenou a Filipom?

Asi nijako. Skôr už vtedy začínal dávať najavo svoje zámery.


Takže si už vtedy vedela, že od teba bude chcieť niečo sexuálne?

Áno, ale dúfala som, že to s ním nejako vykecám.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 153655 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo jej Filip Sulík nezdvihol telefón a zablokoval si ju, keď mu volala o jednej v noci.
  • Ako prebiehalo sexuálne zneužitie a čoho všetkého sa Róbert dopustil.
  • Čím obeť zaskočil po tom, keď sa to skončilo.
  • Ako táto udalosť zmenila život obete a aké zmeny si všimla na sebe.
Späť
Zdieľať
Diskusia