Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Adéla Ježková
31. augusta 2022, 16:33
Čas čítania 0:39

Kryptoburza Crypto.com omylom poslala klientke 10,5 milióna dolárov. Chybu si všimla až po siedmich mesiacoch

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Kryptoburza Crypto.com omylom poslala klientke 10,5 milióna dolárov. Chybu si všimla až po siedmich mesiacoch
Zdroj: Flickr/Nenad Stojkovic/volně k užití

Platforma pre obchodovanie s kryptomenami Crypto.co omylom previedla 10,5 milióna dolárov svojej klientke.

Kryptoměnový gigant Crypto.com po sedmi měsících zjistil, že v prosinci 2021 omylem převedl velké jmění Thevamanogari Manivel z Melbourne. Společnost, která v Austrálii působí pod názvem Foris GFS, vyplatila 10,5 milionu dolarů (v přepočtu téměř 258 milionů korun) namísto náhrady 100 dolarů poté, co bylo číslo účtu Manivel omylem zadáno do pole částka platby, píše The Guardian.

Než se na chybu přišlo, stihla žena utratit 1,35 milionu dolarů. V únoru si totiž pořídila dům se čtyřmi ložnicemi v Craigieburnu na severu Melbourne. Zřejmě ovšem tušila, že se na omyl časem přijde, a vlastnictví nemovitosti tak převedla na svou sestru, která žije v Malajsii.

Společnost letos zahájila právní kroky u nejvyššího soudu státu Victoria a následně získala povolení zmrazit účet ženy u Commonwealth Bank. Většina peněz ale již byla převedena na jiné účty – i ty byly ovšem později zmrazeny.

Rozsudek soudu zároveň podle serveru Insider nařizuje sestrám zaplatit společnosti Crypto.com 1,35 milionu dolarů, prodat nemovitost a zaplatit úroky ve výši 27 369,64 dolaru a náklady řízení.

Domov
Zdieľať
Diskusia