Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
29. júla 2022, 15:43
Čas čítania 1:06

Instagram robí otočku o 180 stupňov. Po masívnej kritike, že sa z neho stáva Tiktok, vracia funkcie do pôvodného stavu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Svojimi novými funkciami sa Instagram začal podobať platforme Tiktok, teraz ich chce vrátiť späť do normálu.

Nedávno Instagram opäť zmenil svoj vzhľad, ktorý mnohým pripomínal platformu Tiktok. Platforma teraz tvrdí, že zavádzanie nových funkcií do svojej aplikácie pozastavuje, a to pre kritiku zo strany používateľov, influencerov a celebrít. Píše o tom BBC.

Nové zmeny používatelia kritizovali najmä preto, že nevidia toľko fotografií od priateľov a rodiny ako predtým. Medzi nové funkcie Instagramu totiž patrilo viac zobrazovania odporúčaných videí, čo sa do istej miery podobalo platforme Tiktok. 

Ľudia predpokladajú, že takéto zmeny boli spôsobené stúpajúcou popularitou konkurenta Tiktok, kde používatelia pridávajú a sledujú viac videí ako fotografií. Podľa analýzy spoločnosti Sensor Tower bola aplikácia Tiktok na celom svete stiahnutá viac ako 3 miliónmi používateľov. Je to prvá aplikácia, ktorá nespadá pod Metu a dosiahla takéto obrovské číslo. 

Anketa:
Všimol si si novú zmenu na Instagrame?
Áno, no predtým to bolo lepšie.
Áno, a páči sa mi. 
Nie, nevšimol. 
Áno, no predtým to bolo lepšie.
62 %
473 Hlasov
Áno, a páči sa mi. 
6 %
45 Hlasov
Nie, nevšimol. 
32 %
247 Hlasov

Tvorkyňa obsahu na Instagrame Toni Tone zverejnila frustráciu zo zmien. Podľa nej bol oveľa lepší, keď sa jej zobrazoval obsah od ľudí, ktorých sledovala.

Meta, ktorá vlastní Instagram, sa vyjadrila, že si chce nájsť čas na správne vykonanie zmien. Šéf Instagramu Adam Mosseri pre The Verge súčasne povedal, že testovacia verzia prepracovanej aplikácie príde v priebehu niekoľkých týždňov.

Som rád, že sme zariskovali. Ak raz za čas v niečom nezlyháme, znamená to, že nemyslíme dostatočne otvorene alebo smelo,“ komentoval situáciu Mosseri. 

Podľa neho však musia rozhodne spraviť krok späť a neskôr sa vrátia s novým nápadom. Instagram chce momentálne naďalej pokračovať v postovaní fotografií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia