Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
23. júla 2022, 8:52
Čas čítania 0:46

Las Vegas obmedzí veľkosť súkromných bazénov na 55 m². Dôvodom je rekordné sucho

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Las Vegas obmedzí veľkosť súkromných bazénov na 55 m². Dôvodom je rekordné sucho
Zdroj: Unsplash/Dim Hou

Opatrenie sa netýka 200 000 už stojacich bazénov ani tých v hoteloch či akvaparkoch.

Pre obyvateľov Las Vegas bude od 1. septembra platiť nové obmedzenie veľkosti súkromných bazénov. Opatrenie zamerané na šetrenie vody je však natoľko mierne, že zasiahne predovšetkým extrémne bohatých.


Regionálni poslanci nevadského okresu Clark, v ktorom sa Las Vegas nachádza, odhlasovali podľa Gizmodo nariadenie v súvislosti s pretrvávajúcim suchom. Obmedzenie veľkosti bazénov na 55,7 štvorcového metra spätne neovplyvní 200 000 už postavených bazénov v oblasti. Priemerná veľkosť bazénov v okrese Clark je pritom už dnes 43,7 štvorcového metra.

Obmedzenie sa nedotkne ani nových komerčných bazénov v hoteloch či vo vodných parkoch. Generálny riaditeľ miestnych vodární John Enstminger opatrenie víta, keďže v ostatných rokoch pri domoch superbohatých pribúdali obrovské bazény. „Máme čoraz viac bazénov väčších ako 250 štvorcových metrov, ktoré ani neslúžia na plávanie. Ľudia ich stavajú čisto z estetických dôvodov.“ 

5. februára 2024, 9:30 Čas čítania 7:36 Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď Vojta (Mullet na tripu) prešiel celé USA stopom a bez peňazí: Na odvoz som čakal 14 hodín, v Grand Canyone ku mne prišiel medveď

Nevada odoberá asi 90 % vody z rieky Colorado a z jazera Mead, ktorého hladina tento rok dosiahla historické minimum v dôsledku sucha a nadmerného čerpania. Las Vegas v súvislosti so šetrením vody zvažuje aj zákaz tzv. nefunkčných trávnikov, ktorých jediným účelom je estetické spríjemnenie okolia. 

Späť
Zdieľať
Diskusia