Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. mája 2022, 17:09
Čas čítania 1:03
Eduard Starkbauer

Predaj Chelsea prebehne už v pondelok. Konzorcium spolumajiteľa LA Dodgers Todda Boehlyho získa klub za 4,25 miliard libier

Predaj Chelsea prebehne už v pondelok. Konzorcium spolumajiteľa LA Dodgers Todda Boehlyho získa klub za 4,25 miliard libier
Zdroj: Getty Images/Matthew Ashton-Contributor
ŠPORT CHELSEA FC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zisk z predaja klubu má podľa britskej vlády putovať obetiam vojny na Ukrajine.

Minuloročný víťaz Ligy majstrov FC Chelsea začne v pondelok písať novú kapitolu svojej histórie. Za 4,25 miliardy libier prevezme kontrolu nad anglickým tímom konzorcium vedené spolumajiteľom baseballového tímu LA Dodgers Toddom Boehlym. Po schválení transakcie britskou vládou i anglickou Premier League ju podľa BBC odsúhlasilo aj predstavenstvo FC Chelsea.

V sobotňajšom oficiálnom stanovisku klubu čítame: „Futbalový klub Chelsea potvrdzuje, že konečnú a definitívnu dohodu o predaju klubu Toddovi Boehlymu a kapitálovému konzorciu Clearlake." 

Dôvodom predaja klubu, ktorý pred 19 rokmi kúpil Roman Abramovič, sú britské sankcie voči miliardárovi v súvislosti s ruskou agresiou na Ukrajine. Počas Abramovičovho pôsobenia sa londýnskym „the Blues“ podarilo zvíťaziť päťkrát v Premier League a dvakrát i v Lige majstrov.

Roman Abramovič sa teší, že predaj vyústil do úspešného konca. „Odovzdávam Chelsea novým správcom a chcem im popriať veľa úspechov na trávniku i mimo neho. Byť súčasťou tohto klubu mi bolo naozaj cťou. Za tieto neuveriteľné roky chcem poďakovať všetkým bývalým i súčasným hráčom, členom realizačného tímu a samozrejme aj fanúšikom.“

Odporúčané
PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 PREHĽAD: Toto sú doterajšie najväčšie futbalové prestupy a rokovanie leta 2022 28. júla 2022, 12:30

Okrem Todda Boehlyho do kúpy klubu investoval aj americký miliardár Mark Walter a Švajčiar Hansjorg Wyss. Noví majitelia sa netaja veľkými ambíciami. Vhodnými akvizíciami chcú zmenšiť výkonnostnú medzeru, ktorá sa v ostatných rokoch vytvorila medzi Liverpoolom a Manchestrom City a zvyškom ligy.

Britská vláda deklarovala, že zabezpečí, aby Roman Abramovič z predaja neprofitoval. Zisk z transakcie poputuje na zmrazený charitatívny bankový účet určený pre obete vojny na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia