Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
19. mája 2022, 13:09
Čas čítania 1:11

RTVS píše, že ju mrzí kauza Barbory Žiačikovej. Otázky sme nakrúcali do Citronády, tvrdí vo vyhlásení televízia s rozhlasom

Kategória:
Osobnosti
Uložiť Uložené

RTVS napísala, že celá situácia ju ľudsky mrzí. Redaktorka Barbora Žiačiková sa pokúsi kanadskej asistentke trénera nemeckého tímu Jessice Campbellovej ospravedlniť.

Nemiestna otázka, ktorú položila počas MS v hokeji redaktorka RTVS Barbora Žiačiková asistentke nemeckého trénera Jessice Campbellovej, vraj neprišla z jej iniciatívy. Sekvencia, v ktorej sa bývalej kanadskej reprezentantky pýtala, aké to je, byť krásnou ženou v tíme plnom pekných mužov, mala byť podľa vyjadrenia RTVS súčasťou pripravovaného šotu pre zábavnú lifestylovú reláciu Citronáda.

Žiačiková
Zdroj: Facebook/Barbora Žiačiková RTVS

Barbora Žiačiková vraj mala týmto spôsobom poukázať na to, že ženy sú v športovom prostredí často obklopené mnohými mužmi a podobne ako ona zažívajú vtipné, ale aj extrémne nepríjemné situácie.

Barbora Žiačiková podľa vyhlásenia RTVS nechcela spôsobiť trénerke nepríjemnosť ani na ňu osobne zaútočiť. „Osobne ma úprimne veľmi mrzí celá vzniknutá situácia. Jessice Campbellovej sa hlboko ospravedlňujem a verím, že budem mať v najbližšom čase možnosť ospravedlniť sa jej aj osobne. Snažím sa robiť svoju prácu, ktorú milujem, najlepšie ako viem. Uvedomujem si, že v tomto kontexte to bola chyba, ktorá ma mrzí.

Richard Lintner.
Richard Lintner. Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Moderátor relácie Citronáda Richard Lintner v súvislosti s oficiálnou verziou RTVS povedal, že ich cieľom bolo „poukázať na fakt, že aj v športe, ktorý je celospoločensky vnímaný skôr ako mužská dominanta, je priestor pre ženy, ktoré sa v mužskom hokeji presadzujú na rôznych pozíciách a je to veľkým prínosom. (...) Bohužiaľ, došlo k nedorozumeniu, otázka bola položená v súlade so spomínanou témou našej relácie, určite to Barbora nemyslela zle a už vôbec nechcela uraziť Jessicu Campbellovú.“

25. decembra 2022, 17:04 Čas čítania 1:04 Popoluška ovládla Štedrý deň v slovenských televíziách. Týmto filmom sa darilo najviac Popoluška ovládla Štedrý deň v slovenských televíziách. Týmto filmom sa darilo najviac

RTVS je údajne od včera v kontakte s mediálnym manažérom nemeckej hokejovej reprezentácie a snaží sa sprostredkovať opätovné stretnutie Barbory Žiačikovej a Jessicy Campbellovej, aby si celú situáciu vysvetlili a slovenská redaktorka sa mohla ospravedlniť.

Mohlo by ťa zaujímať:
– Bruce Willis skončil s herectvom. Toto je jeho 10 najlepších filmov, ktoré musí vidieť každý fanúšik
10 najlepších filmov Keanu Reevesa: stvárnil zákerného rasistu, zhýralého detektíva, mamonárskeho právnika aj osamelého zabijaka
10 najlepších filmov Nicolasa Cagea
Domov
Zdieľať
Diskusia