Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. mája 2022, 14:30
Čas čítania 6:04
Martin Adam Pavlík

10 najlepších filmov Keanu Reevesa: stvárnil zákerného rasistu, zhýralého detektíva, mamonárskeho právnika aj osamelého zabijaka

10 najlepších filmov Keanu Reevesa: stvárnil zákerného rasistu, zhýralého detektíva, mamonárskeho právnika aj osamelého zabijaka
Zdroj: Warner Bros. US
FILMY A SERIÁLY 10 NAJLEPŠÍCH FILMOV HOLLYWOODSKYCH HERCOV HOLLYWOOD KEANU REEVES NAJLEPŠIE FILMY HERCOV TOP 10
Uložiť Uložené

Matrix, Point Break či The Devil's Advocate. V ktorom filme bol najlepší?

Jeden z najväčších sympaťákov v Hollywoode. Skromný dobrák, ktorý sa na nič nehrá. Preslávil sa najmä vďaka akčnej sci-fi sérii Matrix, no určite ho poznáš aj ako nebojácneho drsniaka Johna Wicka, ktorý sa rozhodol pomstiť svoje šteniatko. 

Obľúbený herec sa prvýkrát ukázal divákom na obrazovke a na striebornom plátne v osemdesiatych rokoch. Odvtedy sme ho mohli vidieť vo viacerých vydarených snímkach rôznych žánrov. Dal nám však medzitým viacero dôvodov, aby si získal naše srdcia.  

Dlhé roky financuje nadácie, ktoré pomáhajú deťom s rakovinou, je vždy úctivý a pokorný džentlmen, a to nielen na filmovom pľaci pri kolegoch, ale takisto v prítomnosti fanúšikov. Viackrát ukázal, že si ich váži a nerobí mu problém sa s nimi hocikedy odfotiť. Má rád aj výzvy. Neraz v súvislosti s filmovou úlohou podstúpil mimoriadne náročné tréningy bojového umenia či cvičil rôzne choreografie a streľbu so zbraňami.

Poďme sa spoločne pozrieť na desať najlepších filmov, v ktorých si zahral. Ak ťa bavia naše filmové novinky, tipy, recenzie, profily hercov a režisérov či rebríčky, neváhaj nás podporiť a pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tomu ti budeme môcť priniesť viac kvalitného filmového obsahu.

10. The Gift (réžia: Sam Raimi, 2000)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 107 minút
Hodnotenie na RT: 5,7 z 10


Hoci Reevesa máme v hlave zafixovaného ako toho dobráka, ktorý vždy pomáha slabším, pri jeho práci je nevyhnutné, aby dokázal stvárniť aj zlosynov a agresorov. Zápornú rolu si vyskúšal práve v tomto nenápadnom, ale skvelom trileri Sama Raimiho. Reeves tu prekvapivo stvárnil zákerného rasistu Donnieho Barksdala podozrivého z vraždy, ktorý bije svoju ženu a nezastaví sa pred ničím.

Ak sa nebojíš, že po tomto filme zmeníš na herca názor, určite si ho pusti, pretože tu hrá opäť bravúrne. Okrem toho sa snímku oplatí pozrieť aj pre nápaditý scenár herca Billyho Boba Thorntona a Toma Eppersona. Raimi navyše ukázal, že trilery mu idú výborne už dva roky predtým, a to filmom A Simple Plan, takže sa skutočne nemáš čoho báť.

Keanu Reeves vo filme The Gift (2000).
Keanu Reeves vo filme The Gift (2000). Zdroj: Paramount Vantage AU

9. Street Kings (réžia: David Ayer, 2008)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 104 minút
Hodnotenie na RT: 3,6 z 10

Na kultovú drámu Training Day (2001) to síce nemá, Street Kings je napriek tomu svojskou a vydarenou kriminálkou s parádnym hereckým obsadením (Forest Whitaker, Chris Evans, raper The Game) o korupcii, svedomí a spravodlivosti. David Ayer je na podobný typ filmov bezkonkurenčný špecialista. Znova ťa zavedie do temného a drsného sveta skorumpovaných policajtov, gangstrov, chuligánov či pedofilov, kde jedna chyba môže znamenať okamžitú smrť.

Reeves vo filme stvárnil detektíva Toma Ludlowa a tentoraz bojuje na tej správnej strane. Street Kings je aj vďaka nezabudnuteľným scénam, ako je prestrelka v kuchyni na jeden záber, poctivou akčnou jazdou. Kvalitatívne prebíja aj Ayerov režijný debut s podobnou tematikou Harsh Times, kde si zahrali Christian Bale, Freddy Rodríguez či Eva Longoria.

8. A Scanner Darkly (réžia: Richard Linklater, 2006)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 100 minút
Hodnotenie na RT: 6,8 z 10

Mimoriadne inteligentný žánrový experiment, ktorý ti možno spočiatku pomotá hlavu, no čím dlhšie ho budeš sledovať, tým viac si ťa získa. Hraná a zároveň animovaná adaptácia rovnomenného románu z roku 1977 od legendárneho autora sci-fi Philipa K. Dicka.


Keanu Reeves ti spolu s Robertom Downeym Jr., Woodym Harrelsonom či Winonou Ryder ukáže, ako vyzerá absolútna paranoja, kde sa to hemží agentmi či narkomanmi, a nikto v nej nie je v bezpečí. Čím menej v nej vieš, tým lepšie. A Scanner Darkly je nekonvenčná, originálna a jemne provokatívna snímka režiséra najlepšej trilógie všetkých čias (Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight).

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 115176 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Domov
Zdieľať
Diskusia