Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. mája 2022, 12:09
Čas čítania 1:14
Eduard Starkbauer

Rodičia v Indii zažalovali svojho syna a nevestu za to, že sa im ešte nenarodilo dieťa. Vraj tým mimoriadne trpia

NEWS INDIA RODIČOVSTVO
Uložiť Uložené

Manželskému páru dali na výber – počať dieťa do jedného roka alebo zaplatiť vyše 600-tisíceurovú pokutu.

Indický pár zažaloval svojho syna a nevestu za to, že im nedali vnúča. Do výchovy syna aj jeho svadby vraj investovali nemalé finančné prostriedky. Ak manželský pár nepočne dieťa do jedného roka od podania žaloby, podľa DW by im mal zaplatiť 50 miliónov rupií, asi 620 000 eur.

Súčasťou pokuty má byť uhradenie svadobnej hostiny v päťhviezdičkovom hoteli, luxusného auta v hodnote 80 000 a medových týždňov v Thajsku. V žalobe sa spomína aj zaplatenie synovho výcviku na pozíciu pilota a spolufinancovanie stavby domu.

V tradičnej indickej rodinnej štruktúre ostáva syn často žiť s rodičmi, ktorí pomáhajú s výchovou potomkov. Sanjeevovi a Sadhane Prasadovcom zo severoindického Uttarakhandu došla trpezlivosť po 6 rokoch synovho manželstva bez potomka.

Odporúčané
Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) 28. marca 2024, 12:30

Sťažujúci sa pár tvrdí, že okrem absencie vnúčaťa trpia aj odlúčením. „Našu nevestu sme brali ako vlastnú dcéru. Napriek tomu s nami netrávi takmer žiaden čas a prispieva tak k nášmu utrpeniu.“

V prípade pokračujúcej pracovnej vyťaženosti svojho syna a nevesty sa žalujúci pár o potenciálne vnúča plánuje dôsledne starať. Ich prípad je vraj obrazom dnešnej doby, keď rodičia investujú do úspešného uplatnenia detí, ktoré sa o ne nakoniec nepostarajú. Súd má v netradičnom prípade rozhodnúť 17. mája.

Mohlo by ťa zaujímať:
KVÍZ: V piatok sa začínajú MS v hokeji. Ako dobre poznáš našu reprezentáciu a ako sa pamätáš na jej najväčšie úspechy?
Známa kryptomena sa za deň prepadla o 99 %. Niekto na ňu zaútočil „na štýl Georgea Sorosa“ a ľudia prišli o životné úspory
Vladimír zo Survivora: Dievčatám bolo dovolené holiť sa. Kamera s nami bola nonstop, ale ani ona nemohla byť všade (Rozhovor)
Domov
Zdieľať
Diskusia