Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
26. apríla 2022, 13:03
Čas čítania 0:49
Viktor Kniš

Fico po svojom výsluchu: Smer bude pokračovať ďalej, keď budem v teplákoch vo väzbe

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Robert Fico tvrdí, že nachytal vyšetrovateľa, ktorý nevedel vysvetliť obsah vyšetrovacieho spisu. Vraj sú mu podozrivé aj anglické výrazy na strane 103 uznesenia o vznesení obvinenia.

Robert Fico tvrdí, že uznesenie o vznesení obvinenia nepísal vyšetrovateľ z Košíc. „Všetko dal pripraviť Matovičov pes Lipšic,“ povedal predseda strany Smer-SD na tlačovke po svojom výsluchu na NAKA. Dôkazom podľa neho je, že keď dnes prišiel na výsluch a žiadal vyšetrovateľa o vysvetlenie obvinenia, policajt „čušal ako výr“. Navyše sa vraj pýtal vyšetrovateľa, či vie dobre po anglicky, pretože na strane 103 uznesenia používa komplikované anglické výrazy. 

Predseda Smeru tvrdí, že je pripravený na to, že ho zoberú do väzby, a keď bude „v teplákoch v Justičnom paláci“, Smer bude ďalej robiť opozičnú prácu. „My to nejako vyriešime.“

Robert Fico tvrdí, že nominácia funkcionárov na vysoké pozície v štáte je bežná politická práca. Neodpovedal na otázku, ako vníma, že samotní nominanti už proti sebe a proti nemu vypovedajú. Tvrdí, že výpovede kajúcnikov nie sú dôveryhodné a výpoveď ľudí ako Andrej Kiska nikto nemôže brať v tejto situácii vážne. 

Fico pokračoval aj argumentmi, že nekradol, nezabíjal ani neznásilňoval. Preto nevidí žiadnu trestnú činnosť, ktorú by mohol spraviť. Úrad špeciálnej prokuratúry už však argumentoval, že Fico mal vďaka zločineckej skupine nemajetkové výhody.

Šéf Smeru tvrdí, že sa obáva, že na Úrade špeciálnej prokuratúry a na Špecializovanom trestnom súde už nie je nikto, kto by nebol voči nemu zaujatý. 

Fico
Zdroj: Refresher/Viktor Kniš
Domov
Zdieľať
Diskusia