Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2022, 7:58
Čas čítania 0:37
Daniel Mikolášik TASR

Orbán po víťazstve vo voľbách: Vyhrali sme nad Bruselom, Sorosovým impériom, svetovými médiami a aj Zelenským

Orbán po víťazstve vo voľbách: Vyhrali sme nad Bruselom, Sorosovým impériom, svetovými médiami a aj Zelenským
Zdroj: TASR/AP
NEWS MAĎARSKO SPRÁVY ZO SVETA VIKTOR ORBÁN VOĽBY
Uložiť Uložené

Znovuzvolený maďarský premiér vo víťaznom prejave po voľbách označil Zelenského za oponenta.

Maďarský premiér Viktor Orbán vo svojom prejave, v ktorom v nedeľu neskoro večer deklaroval víťazstvo v parlamentných voľbách, vyslal odkaz nielen Európskej únii, ale aj ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému. 


„Toto víťazstvo si budeme pamätať do konca života, pretože sme museli bojovať proti obrovskému množstvu protivníkov: miestnej ľavici, medzinárodnej ľavici všade okolo, byrokratom z Bruselu, všetkým peniazom a inštitúciám Sorosovho impéria, medzinárodným mainstreamovým médiám a aj ukrajinskému prezidentovi. Nikdy sme nemali toľko oponentov naraz,“ vyhlásil Orbán pred stúpencami v Budapešti.


Ruská invázia na Ukrajine zatienila aj predvolebnú kampaň pred maďarskými voľbami. Orbán na diplomatickej scéne konal v súlade s podporou EÚ voči Kyjevu, hoci má dlho blízko k ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Doma sa však vyjadroval neutrálne a miestami až protiukrajinsky, keď odmietol presun zbraní pre Ukrajinu cez maďarské územie.

Vykreslil sa ako ochranca stability a opozíciu obvinil z „vojnového štvania“. Ukrajinský prezident Zelenskyj predtým menovite kritizoval Orbána za zdržanlivosť, pokiaľ ide o dôraznejší postoj voči Rusku.

Viktor Orbán
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia