Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. apríla 2022, 10:16
Čas čítania 1:01
Ema Stanovská

Biť sa neviem, ale fungujem ako alarm: Ruskí diplomati sa vysmiali výzve českého ministerstva zahraničných vecí

Biť sa neviem, ale fungujem ako alarm: Ruskí diplomati sa vysmiali výzve českého ministerstva zahraničných vecí
Zdroj: TASR/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP
NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

České ministerstvo diplomatov vyzvalo, aby opustili „potápajúcu sa loď“.

České ministerstvo zahraničných vecí zverejnilo na Twitteri výzvu pre ruských diplomatov. Píše sa v nej, aby „vystúpili z kruhu komplicov a zastavili Putinove lži“. Ruskí diplomati odpovedali výsmechom a českému ministerstvu odkázali, že „vedia rozoznať amerického mopslíka, keď ho vidia“.

„V televízii aj na sociálnych sieťach vidíte, ako umierajú ženy, deti a muži, ktorí bránia svoju krajinu pred nevyprovokovanou a protizákonnou agresiou Ruska. Vidíte ostreľovanie domov v ukrajinských mestách a nútené vysťahovanie civilistov. To všetko v mene vašej krajiny, ktorej slúžite,“ píše sa vo výzve.

„Keď sa táto nespravodlivá vojna pominie, ruské elity sa budú zodpovedať za vojnové zločiny. Rusko bude čeliť následkom apokalyptického ničenia jeho susednej krajiny. Vy, ktorí ešte dokážete rozoznať zlo, prosíme vás, vymaňte sa z toho kruhu komplicov a opustite túto potápajúcu sa loď,“ vyzvalo ministerstvo Rusov.

Ruskí diplomati sa im na Twitteri vysmiali: „Ďakujeme za „veľkorysú ponuku“, ale zaobídeme sa aj bez nej. Máme dosť svedomia a taktiež schopnosť rozpoznať amerických mopslíkov, keď ich vidíme,“ odvetili s fotografiou psa a nápisom: „Biť sa neviem, ale fungujem ako alarm.“

Domov
Zdieľať
Diskusia