Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. marca 2022, 13:19
Čas čítania 1:04
Ema Stanovská

Roman Mikulec vymenoval za policajného prezidenta Štefana Hamrana. Dosiaľ pôsobil vo funkcii na základe dočasného poverenia

NEWS ROMAN MIKULEC SPRÁVY Z DOMOVA ŠTEFAN HAMRAN
Uložiť Uložené

Do funkcie oficiálne nastúpi 1. apríla.

Štefan Hamran zostáva na čele polície. Minister vnútra Roman Mikulec ho vo štvrtok vymenoval za policajného prezidenta. Do funkcie oficiálne nastúpi 1. apríla. Doteraz pôsobil vo funkcii na základe dočasného poverenia, informuje Ministerstvo vnútra SR.


Kandidáta na policajného prezidenta navrhuje po poslednej novele zákona minister vnútra. Po verejnom vypočutí ho môže vymenovať do funkcie. Zároveň dostal právomoc bez udania dôvodu šéfa polície odvolať.

Miesto policajného prezidenta sa uvoľnilo po odchode Petra Kovaříka, ktorý na vlastnú žiadosť vo funkcii skončil 15. septembra 2021. Koncom septembra minister poveril vedením Hamrana, ktorý v predchádzajúcej voľbe na post šéfa polície neuspel.

Medzi prioritami Hamrana je reforma Policajného zboru, materiálno-technické zabezpečenia pre policajtov, zvyšovanie nárokov na morálny a odborný kredit všetkých policajtov či zvýšenie školiacich kapacít stredných odborných policajných škôl.

„Pána Hamrana som vnímal ako dlhoročného profesionála už vo funkcii veliteľa útvaru osobitného určenia. Má za sebou hmatateľné výsledky nielen doma, ale aj na zahraničnej úrovni. Svoje kvality preukázal aj počas poverenia výkonom dočasne neobsadenej riadiacej funkcie šéfa Policajného zboru. Verím, že bude odhodlane a vytrvalo pokračovať ďalej aj v progrese reformy Policajného zboru, ktorú sme naštartovali,“ uviedol Roman Mikulec.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

Štefan Hamran riadil v rokoch 2011 – 2021 činnosť Útvaru osobitného určenia Prezídia Policajného zboru, známeho ako Lynx Commando. Zároveň v roku 2016 získal post predsedu Expertnej skupiny Atlas – Building a v októbri 2019 bol v Helsinkách jednohlasne zvolený za predsedu medzinárodnej organizácie Atlas. V jeho kompetencii je zabezpečenie spolupráce špeciálnych protiteroristických jednotiek členských krajín EÚ, Islandu, Nórska a Švajčiarska združených v tejto inštitúcii.

Viac správ z domova nájdeš tu.

V Refresheri ti každodenne prinášame aktuálne správy zo sveta. Viac noviniek nájdeš v našej sekcii News.
Domov
Zdieľať
Diskusia