Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2022, 21:28
Čas čítania 0:38
Daniel Mikolášik TASR

Boja sa Rusi povedať Putinovi pravdu? O svojej armáde na Ukrajine vraj dostáva nepravdivé informácie

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruský prezident vraj nie je úplne informovaný ani o rozsahu škôd, ktoré ruskej ekonomike spôsobujú sankcie uvalené Západom.

Predstavitelia amerických tajných služieb zistili, že ruský prezident Vladimir Putin dostáva od svojich poradcov nepravdivé informácie o výkone, aký podávajú ruské sily na Ukrajine. V stredu to vyhlásil jeden z predstaviteľov USA, na ktorého sa odvolala tlačová agentúra AP.


Predstaviteľ pod podmienkou anonymity povedal, že toto zistenie spravodajské služby nedávno odtajnili. Putin sa podľa nich cíti nesprávne informovaný o ruskej armáde, a preto teraz medzi ním a vysokopostavenými predstaviteľmi obrany neustále vládne napätie.

Tento predstaviteľ neuviedol podrobnosti o dôkazoch, na základe ktorých tajné služby prišli k takémuto zisteniu. Kruhy spravodajských služieb však podľa neho dospeli k záveru, že Putin nevedel, že armáda využíva a stráca na Ukrajine brancov (odvedencov).

Putin vyhlásil, že bez ohľadu na to, aké to bude ťažké, jeho krajina bude pokračovať vo svojom rozvoji, a oznámil posilnenie dopravnej a logistickej infraštruktúry.
Putin vyhlásil, že bez ohľadu na to, aké to bude ťažké, jeho krajina bude pokračovať vo svojom rozvoji, a oznámil posilnenie dopravnej a logistickej infraštruktúry. Zdroj: TASR/Andrei Gorshkov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Tajné služby takisto zistili, že Putin nie je úplne informovaný ani o rozsahu škôd, ktoré ruskej ekonomike spôsobujú sankcie uvalené Spojenými štátmi a ich spojencami.

Odporúčané
Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov Ako Rusi fanatizujú ukrajinské deti na okupovaných územiach a robia z nich zabijakov 8. apríla 2024, 19:00

Tieto zistenia dokazujú „jasné zlyhávanie v toku presných informácií“ odovzdávaných Putinovi a ukazujú aj to, že Putinovi vysokopostavení poradcovia „sa mu boja povedať pravdu“, doplnil americký predstaviteľ.

Domov
Zdieľať
Diskusia