Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. marca 2022, 8:11
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Minister obrany Jaroslav Naď podal žalobu na Ľuboša Blahu. Chce ospravedlnenie, vymazanie statusov a 100-tisíc eur

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Ľuboš Blaha vo svojich statusoch dlhodobo útočí na ústavných činiteľov a obviňuje ich z vlastizrady. V dôsledku poškodzovania dobrého mena teraz kontruje minister obrany Jaroslav Naď.

Minister obrany podal žalobu na poslanca a podpredsedu Smeru Ľuboša Blahu. Dôvodom je opakované obviňovanie zo strany opozičného politika, ktorý tvrdí, že šéf rezortu obrany sa dopúšťa vlastizrady. Blaha od začiatku agresívneho vpádu Ruska na Ukrajinu zverejňuje na svojom profile statusy, v ktorých útočí na ústavných činiteľov. 

Podľa Naďa už pretiekol pohár jeho trpezlivosti. „Rešpektujem právo každého človeka, teda aj poslanca Blahu, na slobodu prejavu a vecnú kritiku mojej činnosti. Akceptujem aj to, že politický prejav požíva najširšiu možnú mieru právnej ochrany slobodou prejavu, v dôsledku čoho ako verejne činná osoba musím byť a som pripravený znášať väčší rozsah verejnej kritiky na moju adresu. Avšak aj v takýchto prípadoch je sloboda ohraničená,“ napísal Naď. 

Minister obrany sa chce súdne brániť z dôvodu poškodzovania dobrého mena. Ak mu dá súd za pravdu, od Blahu očakáva verejné ospravedlnenie a vymazanie všetkých statusov, videí a príspevkov z verejného priestoru, v ktorých ho krivo obvinil z vlastizrady.

„Okrem toho žiadam súd, aby ho zaviazal do budúcnosti zdržať sa takýchto krivých obvinení na moju adresu,“ dodal Naď.

Ak by Ľuboš Blaha súd prehral, musel by Jaroslavovi Naďovi zaplatiť nemajetkovú ujmu 100-tisíc eur, ktoré by minister venoval na podporu vojnových utečencov z Ukrajiny. Naď argumentuje tým, že predstavitelia strany Smer merajú svoje životné hodnoty takmer výlučne peniazmi. 

Odporúčané
Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? 17. augusta 2022, 14:30

„Nerobím to pre vlastné obohatenie, ale preto, aby si Ľuboš Blaha uvedomil, že krivo obviniť inú osobu zo závažného trestného činu nie je len tak a že to aj niečo stojí. Ak mi súd prizná túto alebo akúkoľvek inú sumu, venujem ju na dobročinný účel pomoci obetiam ruskej vojenskej agresie na Ukrajine.“

Jaroslav Naď zároveň v závere statusu upozornil Ľuboša Blahu, že toto nemusí byť jediné súdne konanie, ktorému bude v nasledujúcom období čeliť. Aj prezidentka Zuzana Čaputová už pred niekoľkými dňami v relácii Na telo naznačila, že využije zákonné prostriedky, aby ochránila svoje dobré meno. 

Domov
Zdieľať
Diskusia