Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2022 o 16:43
Čas čítania 0:50
Ema Stanovská

Hlava ruskej pravoslávnej cirkvi tvrdí, že dôvodom vojny na Ukrajine sú dúhové pochody a „liberálne hodnoty“

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Dlhoročný Putinov spojenec povedal, že vojna je skúškou toho, či bude ľudstvo stáť na strane „západných vlád, ktoré podporujú dúhové pochody“, alebo na strane ich odporcov na východe Ukrajiny.

Patriarcha Kirill, hlava ruskej pravoslávnej cirkvi, vo svojej nedeľnej kázni obviňoval z ruskej invázie na Ukrajinu liberálne západné hodnoty. Osobitú pozornosť venoval dúhovým pochodom na podporu LGBTI ľudí. Informuje o tom The Moscow Times.

Kirill, dlhoročný Putinov spojenec, povedal, že vojna je skúškou toho, na ktorej strane bude ľudstvo stáť – či na strane „západných vlád, ktoré podporujú dúhové pochody“, alebo na strane ich odporcov na východe Ukrajiny, ktorá je pod vplyvom Ruska.

Ruský cirkevný vodca nazval LGBTI pochody „testom lojality“ voči západným vládam, ktoré ukrajinské „odštiepené“ republiky „zásadne odmietli“. Dodal, že v Donbase ľudia zásadne odmietajú takzvané hodnoty, na ktoré si nárokujú svetové mocnosti. „Vieme, že ak ich ľudia odmietnu, nie sú súčasťou tohto sveta a stanú sa cudzincami,“ vyhlásil Kirill.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Patriarcha vykreslil ruskú inváziu na Ukrajinu ako konflikt, ktorý je „oveľa dôležitejší ako politika“. „Ak ľudstvo prijme, že hriech nie je porušením Božieho zákona, ľudská civilizácia sa skončí,“ dodal.

Portál The Moscow Times dodáva, že ruská pravoslávna cirkev sa počas Putinovej vlády pripojila k sekulárnemu Kremľu.

Situáciu na Ukrajine monitorujeme naživo.

Domov
Zdieľať
Diskusia