Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. marca 2022, 8:27
Čas čítania 0:47
Martin Adam Pavlík

Leonardo DiCaprio daroval ozbrojeným silám Ukrajiny 10 miliónov dolárov

Leonardo DiCaprio daroval ozbrojeným silám Ukrajiny 10 miliónov dolárov
Zdroj: Netflix
NEWS LEONARDO DICAPRIO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ďalšia veľká osobnosť zo sveta Hollywoodu sa rozhodla pomôcť Ukrajine.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v posledných dňoch vyzval svet na vojenskú aj finančnú podporu, keďže ruská invázia si v krajine vyberá vysokú daň. V tých najhorších časoch sa nášmu východnému susedovi rozhodol pomôcť aj hollywoodsky herec Leonardo DiCaprio. Americký herec daroval ozbrojeným silám Ukrajiny 10 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra Ukrinform s odvolaním sa na GSA News.

Leonardo DiCaprio vo filme Don't Look Up.
Leonardo DiCaprio vo filme Don't Look Up. Zdroj: Netflix

„Hollywoodska superhviezda Leonardo DiCaprio, preslávená svojou úlohou vo filme Titanic, previedla desať miliónov amerických dolárov ukrajinskej vláde, keďže medzi Ruskom a Ukrajinou zúri vojna. Pravdepodobne je obrovský dar určený na podporu vojnového úsilia, ako aj humanitárneho úsilia v krajine,“ píše sa v správe.

DiCaprio, ktorý má ukrajinské korene prostredníctvom svojej starej mamy z matkinej strany, ostro odsúdil ruskú inváziu na Ukrajinu. Nie je však jedinou celebritou zo sveta Hollywoodu, ktorá už Ukrajine finančne prispela. Manželský pár Ryan Reynolds a Blake Lively prisľúbili, že na humanitárne účely prispejú rovným miliónom dolárov.

Následne sa pridali aj Ashton Kutcher a Mila Kunis. Vo videu na Instagrame povedali, že Ukrajine darujú tri milióny dolárov. Zároveň vyzvali svojich fanúšikov, aby cez Gofundme prispeli tiež. Cieľom je dosiahnuť sumu 30 miliónov dolárov. Mila Kunis sa podľa vlastných slov považuje za Američanku, no narodila sa na Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia