Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. marca 2022, 23:21
Čas čítania 0:31
Ema Stanovská

Mesto Trosťanec dobyla a obsadila ruská armáda. Všetky obchody sú vyrabované, do mesta sa nedá dostať

NEWS NAŽIVO: VOJNA NA UKRAJINE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Mesto je odrezané od okolitého sveta a ľudia si nemôžu nakúpiť potraviny.

Mesto Trosťanec dobyla a obsadila ruská armáda, oznámil to šéf samosprávy Sumskej oblasti Dmytro Žyvyckyj. Informuje o tom portál Unian.

Armáda podľa neho ovládla aj sanitky. Žyvyckyj poznamenal, že mesto je odrezané od okolitého sveta a ľudia si nemôžu nakúpiť potraviny. „Všetky obchody sú vyrabované, v meste všetkých kontrolujú a nebezpečenstvom sú aj ostreľovači. Neexistuje ani spôsob, ako sa dostať do mesta a pomôcť obyvateľom,“ napísal Žyvyckyj.

Portál Unian informuje, že 1. marca vstúpili do mesta Trosťanec tri ruské konvoje z rôznych strán a úplne obsadili mesto. Rusi poškodili takmer všetky elektrické vedenia, rozbili cesty, vykradli všetky obchody v centre mesta a tankom zničili brány historickej budovy. Žyvyckyj nasledujúci deň povedal, že ruské jednotky urobili z obyvateľov mesta rukojemníkov.

Situáciu na Ukrajine sledujeme naživo.

Domov
Zdieľať
Diskusia