Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. marca 2022 o 16:45
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Rusov odstrihli od hernej platformy Steam. Ukrajinský minister pre informatizáciu dnes vyzval hráčske spoločnosti, aby zakročili

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Hráči z Ruska sa na fóre hromadne sťažujú, že nemajú prístup k hrám na platforme Steam. Spoločnosť zatiaľ nezverejnila oficiálne stanovisko.

Minister pre digitálnu transformáciu Mychajlo Fedorov dnes napísal otvorený list najväčším herným spoločnostiam a vývojárom, ktorých vyzval, aby zablokovali všetkých ruských hráčov a taktiež im znemožnili zúčastňovať sa na medzinárodných e-športových turnajoch.

Túto výzvu adresoval štúdiám, ktoré stoja za najpopulárnejšími hrami na svete. Zatiaľ prišla prvá odpoveď, aj keď nie je známe, či ide o priamu reakciu. 

Portál Nexta upozornil na fóra, na ktorých sa čoraz viac ruských hráčov sťažuje, že nemajú prístup k hrám na platforme Steam. Ide o portál, ktorý slúži na online objednávanie, sťahovanie a hranie hier. Samotná spoločnosť zatiaľ nevydala oficiálne stanovisko, zahraničné portály o tom informujú na základe diania na komunitnom fóre. 

Minister Fedorov si myslí, že herné spoločnosti by mali aj týmto spôsobom odsúdiť agresiu Ruska. „Na tomto svete by nemalo byť miesto pre násilie, poďme sa ozvať hlasnejšie, lebo sa zdá, že pánovi Putinovi sa to ešte nedostalo do uší,“ napísal dnes šéf rezortu, ktorý má na starosti informatizáciu.

Odporúčané
Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár Výroba delostreleckej munície v EÚ nerastie tak, ako tvrdí Európska komisia. Na Slovensku zarába český zbrojár 12. júla 2024 o 10:30

Aj mnohé ďalšie spoločnosti už medzičasom proti Rusku ako krajine zakročili a zakázali jeho účasť na rôznych podujatiach. Čoraz viac internetových platforiem vypína Rusom prístup. Okrem toho nemôžu používať ani karty Visa a Mastercard na bežné platby. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia