Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. februára 2022, 13:53
Čas čítania 0:40
Ema Stanovská

VIDEO: Skupina Anonymous sa vyhráža Putinovi: „Čoskoro pocítiš hnev hackerov, mnohí budú zrejme z tvojej krajiny“

VIDEO: Skupina Anonymous sa vyhráža Putinovi: „Čoskoro pocítiš hnev hackerov, mnohí budú zrejme z tvojej krajiny“
Zdroj: Unsplash/Mohammad Hoseini Rad/volně k užití
NEWS ANONYMOUS HACKERI RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Hackeri ruskému lídrovi odkazujú, že znefunkčnenie vládnych portálov je len začiatok oveľa vážnejších kybernetických útokov.

Medzinárodná hackerská skupina Anonymous zverejnila na Twitteri video, v ktorom sa otvorene vyhráža Vladimirovi Putinovi.

Nedávno sme ťa informovali, že v noci zo štvrtka na piatok vyhlásila skupina kybernetickú vojnu ruskej vláde a vzápätí napadla a znefunkčnila oficiálnu webovú stránku ruského kanálu RT News. Anonymous Putinovi v novom videu odkazuje, že „ide len o začiatok“.

„Ak sa nestiahneš, čoskoro budeš čeliť bezprecedentným kybernetickým útokom z celého sveta. Posledné dni sme znefunkčnili niekoľko ruských vládnych webových stránok. To je však len začiatok – čoskoro pocítiš hnev svetových hackerov, pričom mnohí budú pravdepodobne pochádzať z tvojej vlastnej krajiny,“ odkazujú hackeri.

„Tvoje tajomstvá už nebudú v bezpečí. Je tu šanca, že sa zmocníme kľúčových komponentov tvojej vládnej infraštruktúry,“ dodali s tým, že svet nezabudol na krutosti sovietskeho režimu. „Túto vojnu nevyhráš bez ohľadu na to, aký si silný.“

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) Pýtali sme sa Slovákov, kto začal vojnu na Ukrajine (Reportáž) 10. augusta 2023, 14:16

Po predošlom útoku na ruské vládne portály vyhlásil oddiel ruskej Federálnej bezpečnostnej služby pre kybernetickú bezpečnosť kritický stupeň ohrozenia.

Situáciu na Ukrajine monitorujeme naživo

Domov
Zdieľať
Diskusia