Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. februára 2022, 11:10
Čas čítania 0:32
Martin Adam Pavlík

Finále Ligy majstrov v Rusku nebude. Nakoniec sa uskutoční v Paríži

Finále Ligy majstrov v Rusku nebude. Nakoniec sa uskutoční v Paríži
Zdroj: TASR/AP
NEWS LIGA MAJSTROV RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UEFA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Po piatkovom stretnutí UEFA potvrdila, že zápas sa nebude konať v Gazprom Arene, ale na Stade de France v Paríži.

Podľa BBC sa finále Ligy majstrov v roku 2022 nakoniec neuskutoční v ruskom Petrohrade podľa pôvodného plánu, namiesto toho sa bude hrať v Paríži. Finále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže sa malo hrať v Petrohrade 28. mája, momentálna situácia na Ukrajine, ktorú v noci zo stredy na štvrtok napadli ruské vojská, však zmenila plány.

Po piatkovom stretnutí UEFA potvrdila, že zápas sa nebude konať v Gazprom Arene, ale na Stade de France v Paríži. UEFA zároveň vyjadrila vďaku a uznanie francúzskemu prezidentovi Emmanuelovi Macronovi za jeho osobnú podporu a odhodlanie, aby sa najprestížnejší zápas európskeho klubového futbalu presunul do Francúzska v čase krízy, ktorá nemá obdobu.

„Spolu s francúzskou vládou UEFA plne podporí úsilie viacerých zainteresovaných strán na zabezpečenie záchrany futbalových hráčov a ich rodín na Ukrajine, ktorí čelia strašnému ľudskému utrpeniu, ničeniu a vysídľovaniu,“ dodala UEFA.

Domov
Zdieľať
Diskusia