Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. februára 2022, 8:12
Čas čítania 1:33
Dominik Vetrák

Tvorca seriálového Pána prsteňov odmieta porovnanie s Game of Thrones: Bude to iný seriál, aj pre deti a bez zbytočného sexu

Tvorca seriálového Pána prsteňov odmieta porovnanie s Game of Thrones: Bude to iný seriál, aj pre deti a bez zbytočného sexu
Zdroj: Amazon
FILMY A SERIÁLY PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER)
Uložiť Uložené

Tvorcovia seriálového Pána prsteňov odhaľujú, o čom bude dej a na čo sa môžeme tešiť.

Po prvých obrázkoch zo seriálového Pána prsteňov s názvom The Lord of the Rings: The Rings of Power prišli na rad aj vyjadrenia tvorcov, ktoré poskytli webu Vanity Fair. Seriál vytvárajú Patrick McKay a J. D. Payne. Tí majú jasno v tom, že aj keď s ich seriálom štúdio Amazon plánuje zaplniť dieru na trhu, ktorá vznikla po skončení veľkolepého fantasy seriálu Game of Thrones od konkurenčného HBO, nechcú byť len ďalším Game of Thrones.

Seriálový Pán prsteňov bude podľa tvorcov príbehom, ktorý si užijú aj 11-ročné deti, aj keď si možno občas budú musieť zakryť oči, keď to bude príliš akčné či strašidelné. To rozhodne neznie ako atmosféra Pána prsteňov, ktorá nie je vytvorená pre detské publikum. Fanúšikovia Stredozeme, kde sa tieto príbehy od zosnulého spisovateľa J. R. R. Tolkiena odohrávajú, budú určite dúfať, že tvorcovia len preháňajú a seriál bude pre vyspelé publikum. 

Odporúčané
Prečo nie je 2. séria Euphorie až taká úžasná, ako si myslíš? Prečo nie je 2. séria Euphorie až taká úžasná, ako si myslíš? 8. februára 2022, 19:30

Rozhodne v ňom však nečakaj prehnanú nahotu, sex a extrémne brutálne zábery ako v Game of Thrones. Čo však čakať môžeš, sú kvalitné súboje medzi prívržencami temných síl a elfami. Dej seriálu bude sledovať vytvorenie prsteňov moci. Seriál sa má začať po porážke temného boha Morgotha. Elfka Galadriel hľadá zvyšky jeho stúpencov po celej krajine, zatiaľ čo Morgothov učeň Sauron sa niekam schoval.

Seriál zachytí aj príbeh Isildura, ktorý na začiatku filmového Pána prsteňov odťal Sauronovi prsty a zmocnil sa hlavného prsteňa moci. Ako je to možné, keď má byť seriál zasadený tisícky rokov pred udalosti Pána prsteňov?

Prvé zábery zo seriálového Pána prsteňov.
Prvé zábery zo seriálového Pána prsteňov. Zdroj: Amazon Prime Video

Seriál totiž rázne zmení časovú os vytvorenú tvorcom kníh J. R. R. Tolkienom. V seriáli sa v priebehu niekoľkých desiatok rokov udejú udalosti a príbehy, ktoré sa v knihách diali naprieč tisíckami rokov. Tvorcovia si to vysvetľujú jednoducho. Nechcú natočiť dokument o Stredozemi.

Túžia po ucelenom príbehu, a keby sa riadili časovou osou z kníh, tak im ľudské postavy zomierajú každú sériu, keďže starnú rýchlejšie ako napríklad elfovia. Namiesto vytvorenia niekoľkých seriálov odohrávajúcich sa v rôznych časových obdobiach teda uvidíme seriál jeden, v ktorom sa udeje všetko. Fanúšikovia Tolkienovej tvorby budú určite namietať, no my si počkáme na samotný seriál a až následne zhodnotíme, či išlo o dobré rozhodnutie. 

Odporúčané
Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies Finále Rings of Power odhalilo, kto je Sauron a kto je mysteriózny mág, ktorý spadol z nebies 17. októbra 2022, 10:23

Logiku to rozhodne má. Ostáva dúfať, že sa tvorcom podarilo zachytiť túto štruktúru deja kvalitne. Prvá séria The Lord of the Rings: The Rings of Power bude mať 8 epizód a prvú uvidíme na Amazon Prime Video už 2. septembra. 

Prvé zábery zo seriálového Pána prsteňov.
Prvé zábery zo seriálového Pána prsteňov. Zdroj: Amazon Prime Video
Domov
Zdieľať
Diskusia