Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2022, 17:02
Čas čítania 0:57
Ivan Koribanič

Petra Vlhová vyhrala slalom v Záhrebe tretí rok po sebe. V novom roku ide o prvé preteky v rámci Svetového pohára

Petra Vlhová vyhrala slalom v Záhrebe tretí rok po sebe. V novom roku ide o prvé preteky v rámci Svetového pohára
Zdroj: TASR/Martin Baumann
ŠPORT CHORVÁTSKO LYŽOVANIE MIKAELA SHIFFRINOVÁ PETRA VLHOVÁ SLALOM SLOVENSKO SVETOVÝ POHÁR V ALPSKOM LYŽOVANÍ ZÁHREB ZJAZDOVÉ LYŽOVANIE
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Druhá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová a tretia Katharina Liensbergerová

Petra Vlhová mala pred štartom 2. kola jasnú pozíciu favoritky. Pred 2. Mikaelou Shiffrinovou mala komfortný náskok 0,64 sekundy. Pre Shiffrinovú ide zároveň o prvé preteky po prekonaní koronavírusu. Pre ochorenie sa nezúčastnila na posledných pretekoch roka 2021. Slalom v rakúskom Lienzi vtedy dokázala vyhrať práve Petra Vlhová.

Petra Vlhová.
Petra Vlhová. Zdroj: TASR/Martin Baumann


Slovenská lyžiarka nedala svojim súperkám v druhom kole šancu, aby ohrozili jej prvenstvo. Petra Vlhová tak dokázala na lístím zasypanej zjazdovke získať celkové 1. miesto. Druhá skončila Američanka Mikaela Shiffrinová a tretia Katharina Liensbergerová

Petra Vlhová je po 5 odjazdených tohtosezónnych slalomoch suverénnou líderkou poradia. Z piatich slalomov dokázala 4 vyhrať, raz skončila na 2. mieste. Aj preto má už 480 bodov. V celkovom poradí Svetového pohára sa Petra Vlhová posunula z 3. na 2. miesto, kde nahradila Talianku Sofiu Goggiovú. Prvá ostáva aj naďalej Mikaela Shiffrinová.

Mikaela Shiffrinová.
Mikaela Shiffrinová. Zdroj: TASR/Martin Baumann, Facebook/Ondrej Dostál


Počasie v Záhrebe pôsobilo skôr jarne. Počas pretekov bolo v hlavnom meste Chorvátska až 14 stupňov. Teplé počasie malo za následok, že organizátori nepustili pretekárky deň pred štartom slalomu na svah. Tie tak nemohli trénovať a vyskúšať si kvalitu snehu či vlastnosti kopca.

Petra Vlhová po prvom kole zhodnotila, že je so svojím výkonom spokojná. „Tie listy na trati mi ani tak nevadili. Skôr to, že keď som stala na štarte, tak na mňa fúkal silný a nevedela som poriadne stáť na mieste. Počas jazdy som sa snažila lyže púšťať, pretože som vedela, že sneh je trochu agresívnejší kvôli soli,“ povedala Petra Vlhová pre TV JOJ.

Domov
Zdieľať
Diskusia