Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. decembra 2021, 9:21
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Odinštalovávam Facebook, nebudem tu, odkazuje novinárka Kovačič Hanzelová. Okydávajú ma tu politici aj bezvýznamní ľudia

NEWS ZUZANA KOVAČIČ HANZELOVÁ
Uložiť Uložené

Novinárka tvrdí, že verejný priestor Facebooku má negatívny vplyv na jej psychické zdravie.

Novinárka Zuzana Kovačič Hanzelová oznámila, že viac nebude aktívna na Facebooku. Na platforme sa dlhodobo vyjadrovala k aktuálnym témam a komunikovala s verejnosťou, presúva sa však na Instagram, kde je diskusia aspoň trochu kultivovanejšia.

Kovačič Hanzelová tvrdí, že sociálna sieť Facebook a správanie ľudí na nej robí zle jej psychickému zdraviu. Poukazuje najmä na urážky, ktorých sa jej dostáva od anonymov aj známych ľudí.

Okydávajú ma tu poslanci, politici, niektorí vplyvní a niektorí absolútne bezvýznamní ľudia a ja to už nedávam. Je mi posledný týždeň naozaj ťažko a odmietam sa už účastniť priestoru, kde si hocikto obtiera ústa o vedcov, lekárov, novinárov, hygienikov, prosto normálnych slušných ľudí,“ spresňuje dôvod svojho zatiaľ dočasného odchodu. Na Instagrame zverejnila aj demonštratívne video, ako si aplikáciu Facebook vymazala z telefónu. 

Hanzelová priznáva, že si prechádza ťažším obdobím, a to najmä v súvislosti s náladou v spoločnosti. „Nemám sa teraz dobre, mám úzkostné stavy, a to som naozaj veselá povaha pomerne odolného typu. Takže upratujem najtoxickejšie časti – začínam týmto psychomiestom.“

Odporúčané
Michal Kovačič: So Zuzkou sa doma nebavíme o tom, že sme power couple. Neznášam, keď ma na Instagram točí v teplákoch (Rozhovor) Michal Kovačič: So Zuzkou sa doma nebavíme o tom, že sme power couple. Neznášam, keď ma na Instagram točí v teplákoch (Rozhovor) 13. júna 2022, 9:30

Novinárka zároveň obdivuje lekárov, ktorí najprv ochotne pomáhajú v nemocniciach a potom ešte majú dostatok energie na to, aby čelili facebookovým trollom. Príkladom je podľa nej lekár Peter Sabaka. 

Domov
Zdieľať
Diskusia