Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2021, 12:44
Čas čítania 0:48
Ema Stanovská TASR

Grape sa možno presunie do Trnavy do nového areálu Štrky. Spolu s ním aj ďalšie festivaly

NEWS FESTIVAL GRAPE FESTIVALY
Uložiť Uložené

Grape a iné open air podujatia by sa mali konať v novovznikajúcej relaxačnej oblasti Štrky.

Trnavská radnica počíta s vytvorením podmienok na konanie hudobných festivalov a ďalších open air podujatí v novovznikajúcej relaxačnej oblasti Štrky. V lokalite by sa teda mohol konať aj festival Grape, ktorý sa aktuálne sťahuje z piešťanského letiska.

Dočasne od nadchádzajúceho ročníka našiel útočisko na letisku v Trenčíne, avšak organizátori zverejnili, že rokujú o presunutí festivalu do Trnavy. Primátor Trnavy Peter Bročka povedal, že časový horizont vidí zhruba na tri až štyri roky.

Ekoareál

Zóna Štrkov, vzdialená od obytných súborov Trnavy, má s prikúpenými pozemkami, ako povedal primátor Trnavy, zhruba 200 hektárov. Podoba plochy na koncerty by mala podľa jeho slov vyjsť z krajinársko-architektonickej súťaže, ale predstava mesta sa týka stavebných vstupov na minimálnej báze.

„Potrebné zázemie pre podujatia by malo byť v maximálnej miere reverzibilné, usporiadateľ si ho pre svoje potreby vystavia, ale vzápätí aj zoberie preč,“ povedal Bročka.
Kľúčové zázemie by malo byť „sieťového typu a na vybraných plochách má mať zatrávňovacie spevnenia“.

Odporúčané
Grape reaguje na tvrdé slová Pohody: Kultúra by mala spájať, nie rozdeľovať Grape reaguje na tvrdé slová Pohody: Kultúra by mala spájať, nie rozdeľovať 5. decembra 2021, 9:08

Idea plochy v širšom kontexte je stavaná na symbióze Národného streleckého centra, ktoré tam funguje, jeho trvalejších kapacít a veľmi dočasného využitia zo strany Grapu alebo aj iných open air aktivít. „Celá zóna by mala byť priateľská k životnému prostrediu. Štrky by mali poskytnúť priestor aj biocentru,“ doplnil primátor.

Domov
Zdieľať
Diskusia