Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. decembra 2021, 11:15
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Policajný prezident Hamran: Na vyšetrovateľov NAKA chcel niekto nasadiť ploštice

NEWS ŠTEFAN HAMRAN
Uložiť Uložené

Šéf polície Štefan Hamran tvrdí, že Maroš Žilinka je jediný, kto môže zasiahnuť v prípade obvinených vyšetrovateľov NAKA. Nevidí dôvod, prečo ešte nič nespravil.

Policajný prezident Štefan Hamran tvrdí, že nevie, či je generálny prokurátor súčasťou temných síl, ale napriek tomu sa mu jeho postup nepozdáva. „Nepoznám pozadie pána Žilinku, niektoré veci sú však pre mňa úplne nepochopiteľné. Necítim sa komfortne, keď sú vyšetrovatelia NAKA stále obvinení, i keď podľa súdu nič zlé neurobili,“ hovorí Hamran v rozhovore pre Aktuality. Myslí si, že prokuratúra necháva celý „traumatizujúci prípad“ v špekulatívnej rovine. 

Krajský súd v Bratislave prepustil štyroch vyšetrovateľov NAKA z väzby a konštatoval, že neexistuje dôvod na ich stíhanie. Jána Čurillu a spol. zadržali a obvinili v súvislosti s údajným ovplyvňovaním veľkých káuz. 

Hamran zároveň tvrdí, že kompromitácia vyšetrovateľov NAKA pokračuje, majú dokonca informácie, že sa im niekto pokúsil nainštalovať plošticu. 

„Na NAKA, kde odpočúvali našich vyšetrovateľov, bolo zasiahnuté do monitorovacieho systému. Nejaké zariadenie zmizlo, boli prestrihnuté káble a softvérovo to bolo nastavené tak nešťastne, že systém o polnoci vyplo,“ hovorí policajný prezident. Je na sto percent presvedčený, že cieľom bola diskreditácia policajtov pracujúcich na veľkých kauzách. 

Odporúčané
Štefan Hamran: Temné sily sa mobilizujú (Rozhovor) Štefan Hamran: Temné sily sa mobilizujú (Rozhovor) 27. apríla 2022, 13:40

Hamran zároveň potvrdil, že polícia naďalej na kauzách pracuje, aj keď medializácia prípadov mierne ustála. Potvrdil tiež, že bude kandidovať na post policajného prezidenta, keďže momentálne je vo funkcii len dočasne ako zástupca obvineného Petra Kovaříka. 

Hamran
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia