Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
1. decembra 2021, 21:02
Čas čítania 0:32
Daniel Mikolášik

Mozartove gule končia. Svetoznámeho výrobcu po 124 rokoch zruinovala pandémia koronavírusu

GASTRO RAKÚSKO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Firma od roku 2020 bojovala s poklesom dopytu či so zdražením energie, dopravy a surovín.

Rakúska firma Salzburg Schokolade, ktorá vyrábala cukrovinky známe ako Mozartove gule (Mozartkugeln), vyhlásila bankrot. Po 124 rokoch výroby svetoznámych čokoládových pochúťok ide do konkurzu. Zruinovala ju pandémia koronavírusu, informujú Süddeutsche Zeitung.

Spoločnosť bojovala s nízkym dopytom v čase pandémie, najmä pre nedostatok turistov v Rakúsku, ktorí patrili medzi najväčšiu zákaznícku skupinu. K tomu sa od roku 2020 pridali aj problémy so zdražením energií, dopravy a surovín, priznal generálny riaditeľ spoločnosti Christian Schügerl.

Podľa jeho slov zapríčinil nízky predaj aj pokles svadieb, narodenín a rodinných osláv počas pandémie. Aktuálne nie je jasné, čo bude ďalej so zamestnancami a s veriteľmi spoločnosti sídliacej v meste Grödig.

Zatiaľ budú pracovať so surovinami, ktoré im ešte zostali. Guľôčky s marcipánom, nugátom a tmavou čokoládou v roku 1890 vymyslel salzburský cukrár Paul Fürst. Najväčší predajný úspech firma zaznamenala po skončení druhej svetovej vojny.

Mozartove gule
Zdroj: Wikimedia/Yike G.
Domov
Zdieľať
Diskusia