Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
Gastro

Mozartove gule končia. Svetoznámeho výrobcu po 124 rokoch zruinovala pandémia koronavírusu

Firma od roku 2020 bojovala s poklesom dopytu či so zdražením energie, dopravy a surovín.

Daniel Mikolášik
1. 12. 2021 21:02 Čas čítania: 0:32
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Odoberať newsletter REFRESHERu
10 najlepších člankov Refresheru, raz za týždeň. Ak ťa emaily prestanú baviť, tak ich kedykoľvek zrušíš. Zadaním emailu súhlasíš s podmienkami portálu.
Gastro
3
Daniel Mikolášik
1. 12. 2021 21:02
Čas čítania: 0:32

Mozartove gule končia. Svetoznámeho výrobcu po 124 rokoch zruinovala pandémia koronavírusu

Firma od roku 2020 bojovala s poklesom dopytu či so zdražením energie, dopravy a surovín.

Daniel Mikolášik
1. december 2021, 21:02
Čas čítania: 0:32
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok

Rakúska firma Salzburg Schokolade, ktorá vyrábala cukrovinky známe ako Mozartove gule (Mozartkugeln), vyhlásila bankrot. Po 124 rokoch výroby svetoznámych čokoládových pochúťok ide do konkurzu. Zruinovala ju pandémia koronavírusu, informujú Süddeutsche Zeitung.

 

Spoločnosť bojovala s nízkym dopytom v čase pandémie, najmä pre nedostatok turistov v Rakúsku, ktorí patrili medzi najväčšiu zákaznícku skupinu. K tomu sa od roku 2020 pridali aj problémy so zdražením energií, dopravy a surovín, priznal generálny riaditeľ spoločnosti Christian Schügerl.

 

Podľa jeho slov zapríčinil nízky predaj aj pokles svadieb, narodenín a rodinných osláv počas pandémie. Aktuálne nie je jasné, čo bude ďalej so zamestnancami a s veriteľmi spoločnosti sídliacej v meste Grödig.

 

Zatiaľ budú pracovať so surovinami, ktoré im ešte zostali. Guľôčky s marcipánom, nugátom a tmavou čokoládou v roku 1890 vymyslel salzburský cukrár Paul Fürst. Najväčší predajný úspech firma zaznamenala po skončení druhej svetovej vojny.

 

Zdroj: Wikimedia/Yike G.
Upozorniť na chybu. Ak si našiel nedostatok v článku alebo máš pripomienky, daj nám vedieť.
Náhľadový obrázok: Wikimedia/Yike G., Instagram/@feinkostfachhandel
NAHOR
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo
Zdieľať
Uložiť Uložené
Zdieľať Zdieľať článok
Dostávaj najlepší obsah mailom
Nestíhaš všetko sledovať? Pošleme ti do schránky najčítanejší a najlepší obsah.
Žiadny spam. Kedykoľvek sa môžeš z odberu odhlásiť.
Posielať email
Najčítanejšie články
Teraz
24 hod
7 dní
30 dní
Viac z témy gastro
Viac článkov
Sponzorované články
Viac článkov
Ďalšie news
pred 46 minútami
pred hodinou
„Nemám v úmysle zabiť Zelenského,“ povedal Putin. Sľúbil to ešte na začiatku vojny izraelskému premiérovi.
pred 2 hodinami
FOTO: Luxusné Ferrari za vyše 200-tisíc skončilo vo výťahovej šachte. Celé zdemolované zostalo visieť „hore hlavou“.
viac news
Mohlo by ťa zaujímať
Prejsť na úvodnú stránku
Domov
Zdieľať
Diskusia
Hľadať
Zapni upozornenia a už ti nič neujde!

Chceš vedieť čo sa deje a mať prehľad? Dostávaj upozornenia o najhorúcejších správach na Refresheri.

(Príklady: Horel Notre Dame, Zomrel Mac Miller, Trailer na Avengerov)
(Príklady: Sagan skončil prvý, Nový zákon s vplyvom na moderných ľudí, Dnes nás čaká zatmenie slnka)
Ak chceš, aby sme ti poslali takmer všetky novinky, vyber túto možnosť.