Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. novembra 2021, 6:39
Čas čítania 0:59
Ivan Koribanič

Žena z USA uzavrela životnú poistku na 250 000 dolárov, o dva dni ju našli zastrelenú. Za vraha označili jej manžela

Žena z USA uzavrela životnú poistku na 250 000 dolárov, o dva dni ju našli zastrelenú. Za vraha označili jej manžela
Zdroj: Texas Harris Jail
NEWS USA VRAŽDA
Uložiť Uložené

Yuanhua Liangová bola čínskou občiankou žijúcou v Texase spolu so svojím manželom Christopherom Collinsom.

Polícia prijala 18. novembra telefonát. Na druhej strane linky bol práve Liangovej manžel Collins. Ten operátorovi povedal, že od svojej manželky dostal SMS, v ktorej mu píše o cudzincovi, ktorý sa dostal do ich domu, uvádza New York Post.

Collins sa následne stretol s vyšetrovateľmi priamo vo svojom dome. V obývačke našli na gauči zastrelenú Liangovú. Políciu počas dokumentovania miesta činu prekvapilo, že dom nebol vykradnutý a nič nebolo zničené. To v nich vyvolalo podozrenie, že Collinsov príbeh sa nezhoduje s realitou.

Vyšetrovatelia ďalej zistili, že trvalo 45 minút od spomínanej SMS, kým Collins docvičil, navštívil kaviareň a prišiel domov. Polícia po pochybnostiach našla v skrinke, ktorú mal Collins v posilňovni, manželkinu peňaženku a kozmetickú tašku. V dome našli pri prehliadke bezpečnostné kamery, o ktorých Christopher povedal, že ich nainštaloval na účely kontrolovania manželky, keď práve nebol doma.

Tvrdí totiž, že Yuanhua bola paranoidná. Kamerový záznam mu však po SMS nenapadlo skontrolovať. Toto len utvrdilo vyšetrovateľov v tom, že tu niečo nesedí.

Posledným klinčekom do rakvy bol pre Collinsa fakt, že policajti našli v jeho vrecku náboj, ktorý sa zhodoval s kalibrom zbrane, ktorou bola zastrelená Liangová. Tá mala počas nájdenia jej tela na hlave tašku. Podľa prokuratúry ide o bežný jav, keď útočník nechce vidieť umierať niekoho, koho pozná. „To naznačuje, že tašku jej dal na hlavu po tom, čo ju zastrelil,“ píše prokurátor.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

Christopher Collins je momentálne stíhaný väzobne. Kauciu na jeho prepustenie stanovil sudca na 150 000 dolárov. Collins zároveň dostal príkaz, aby odovzdal svoj pas a nekontaktoval žiadnych svedkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia