Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. novembra 2021, 8:30
Čas čítania 2:12
Dominik Vetrák

Hailee Steinfeld je ako nový Hawkeye úžasná baba na zožratie. Stačí to však na to, aby ťa nový marvelovský seriál zaujal?

Hailee Steinfeld je ako nový Hawkeye úžasná baba na zožratie. Stačí to však na to, aby ťa nový marvelovský seriál zaujal?
Zdroj: The Walt Disney Company
FILMY A SERIÁLY HAWKEYE
Uložiť Uložené

Vyšli prvé dve zo šiestich epizód seriálového Hawkeya. Oplatí sa začať pozerať ďalší marvelovský seriál?

Marvel pokračuje v pumpovaní svojich seriálov cez streamovaciu platformu Disney+. Najnovším prírastkom je Hawkeye. Šesťdielny seriál sa bude vysielať každú stredu s tým, že teraz vyšli prvé dve epizódy. Marvel dobre vedel, prečo to robil. Bohužiaľ, prvé dve časti majú dosť pomalé tempo a sú nešťastne natiahnuté. 

Príbeh sa začína v roku 2012 (Hawkeye sa pritom odohráva zrejme na Vianoce 2025). Sledujeme dievčatko menom Kate Bishop (Hailee Steinfeld) s jej rodinou v New Yorku, keď na mesto zaútočili Chitauri pod vedením Lokiho. Marvel Cinematic Universe trvá tak dlho, že deti sa stávajú hrdinami a záporákmi vzhľadom na udalosti z prvých filmov.

Odporúčané
RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 22. novembra 2021, 17:30

Počas útoku na New York zomrie otec malej Kate a jej matka následne založí úspešnú bezpečnostnú službu. Všetko by však bolo inak, nebyť Hawkeya. Práve on zachránil Kate počas útoku Chitaurov, čo Kate inšpiruje k tomu, aby sa naučila používať svoje päste, luk a zručnosti na to, aby ochránila ostatných.

V seriáli sa čoskoro stretáva s Clintom Bartonom (Hawkeye), pretože sa dostala do problémov, ktoré Clint nemôže ignorovať. Namiesto Vianoc strávených so svojimi deťmi ich pošle domov a vydáva sa zachrániť Kate a dať záporákom do držky. Aspoň zo začiatku tých záporákov predstavujú členovia takzvanej Tracksuit mafie.

Seriály Marvelu dovoľujú povedať viac o ich postavách a Hawkeye sa na to definitívne hodí, keďže za 13 rokov existencie Marvel Cinematic Universe mal len veľmi málo priestoru. To sa teraz mení, aj keď sa o priestor delí s Kate. 

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Z tej strany sledujeme hlavne jej rodinné problémy, ktoré nie sú veľmi zaujímavé, respektíve sú zbytočne rozťahané a dejovo prázdne. A pritom sa Tony Dalton (Lalo z Better Call Saul) fakt snaží. Hrá rolu nevlastného otca Kate, ktorý má niečo za lubom a jediná Kate si je toho vedomá (otrepané klišé, ako sa dieťa snaží rodičovi dokázať, že jeho polovička niečo skrýva).

Po pomalšej prvej epizóde sa však veci konečne dávajú v tej druhej do pohybu, no poriadna akcia a napredovanie deja prídu zrejme až s budúcotýždňovou epizódou. Zatiaľ nás však Hawkeye baví, a to napriek tomu, že prvé dve vyše 45-minútové epizódy mali byť dokopy tak hodinovým prológom.

Odporúčané
V seriáli Hawkeye sa udiali veci, ktoré menia celý marvelovský svet. Vracajú sa milované postavy a predstavujú sa Young Avengers? V seriáli Hawkeye sa udiali veci, ktoré menia celý marvelovský svet. Vracajú sa milované postavy a predstavujú sa Young Avengers? 24. decembra 2021, 13:30

Páči sa nám však spracovanie Tracksuit mafie, ktorej členovia sú fakt vtipní, a užívame si aj dialógy a doťahovanie sa medzi Clintom a Kate. Ak by Hailee Steinfeld nahradila Hawkeya, bola by to skvelá voľba. Je totiž výborná herečka a navyše sa na rolu nesmierne hodí. Oplýva veľkou charizmou a je proste na zožratie. 

Hawkeye
Zdroj: Disney+

Hawkeye bude musieť v ďalších epizódach poriadne šliapnuť na plyn, aby nedopadol ako zbytočne natiahnutá miniséria. Ešte sa však naplno predstaví hrdinka Echo (ženská postava úplne na konci druhej epizódy, ktorá dostane aj vlastný seriál) a nevlastný otec Kate ukáže svoju skutočnú identitu.

Údajne uvidíme aj Yelenu AKA novú Black Widow (Florence Pugh) či Wilsona Fiska v podaní Vincenta D’Onofria (z Daredevila od Netflixu). Prvé dve epizódy teda hodnotíme ako priemerné, hoci sa v nich nachádza množstvo super momentov (obzvlášť LARP udalosť z druhej epizódy bola podarená). 

Zatiaľ to vyzerá tak, že ak ťa bavia marvelovky a máš rád tieto postavy, seriálu by si mal dať šancu a dúfať, že sa to ešte rozbehne zaujímavým smerom. Potenciál tu rozhodne je. Ak však nemusíš od Marvelu vidieť úplne všetko, zatiaľ nie je dôvod, aby ťa Hawkeye veľmi vzrušoval. 

P. S. Seriál má zatiaľ úžasnú vianočnú atmosféru. Zasnežený New York je proste čarovný.

Domov
Zdieľať
Diskusia