Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 12:26
Čas čítania 0:53
Dominik Vetrák

Ridley Scott viní za kasový neúspech filmu The Last Duel mileniálov a ich smartfóny

Ridley Scott viní za kasový neúspech filmu The Last Duel mileniálov a ich smartfóny
Zdroj: Disney/Fox
FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT THE LAST DUEL
Uložiť Uložené

S viac ako 100-miliónovým rozpočtom nezarobila snímka The Last Duel v kinách ani 30 miliónov dolárov.

Slávny režisér sa rozprával s Marcom Maronom v jeho podcaste WTF o viacerých filmoch nielen zo svojej kariéry. Reč prišla aj na The Last Duel, skvelú historickú drámu, ktorá sa stala jedným z najväčších prepadákov roka.

Jej natočenie údajne stálo viac ako 100 miliónov dolárov, pričom celosvetovo v kinách snímka zarobila necelých 30 miliónov dolárov (z toho štúdio videlo menej ako 15 miliónov dolárov, keďže z celosvetových tržieb ide štúdiám okolo 35 – 40 % tržieb). Koho Scott obviňuje z tohto fiaska? Mileniálov a ich smartfóny. 

„Je to o tom, akých tu dnes máme divákov. Divákov so smartfónmi, mileniálov, ktorí sa nechcú učiť nič, čo im nepovedia smartfóny.“ Je pravda, že minimálne v USA chodili do kina na The Last Duel najmä starší diváci, čo je veľká škoda. V recenzii sme písali, že ide o vynikajúci film, ktorý rozhodne treba vidieť. Scott natočil originálnu historickú drámu so skvelými hercami.

Odporúčané
RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 RECENZIA: Arcane je najlepší seriál roka 2021 22. novembra 2021, 17:30

Mnohí dnešní diváci v kinách už vyhľadávajú len blockbusterovú a jednoduchú zábavu, takže takéto filmy v kinách nemajú veľkú šancu uspieť, a to aj napriek tomu, že ich natočili veľké hollywoodske mená a môžu sa oprieť o silnú propagačnú kampaň a pozitívne recenzie.

Uvidíme, ako sa Scottovi bude dariť už tento týždeň, keď má premiéru jeho ďalšia snímka House of Gucci s Lady Gaga, Al Pacinom, Adamom Driverom a mnohými ďalšími. Viac sa o nej dozvieš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia