Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2021, 7:28
Čas čítania 0:46
Viktor Kniš

Opatrenia ešte viac sprísnia, koalícia sa dohodla. Očkovaní možno budú mať isté výhody

NEWS COVID AUTOMAT OČKOVANIE
Uložiť Uložené

Koaličná rada priniesla dohodu na opatreniach, ktoré bude vláda schvaľovať v stredu.

Minister práce Milan Krajniak po skončení koaličnej rady potvrdil, že Sme rodina, SaS, Za ľudí a OĽaNO sa dohodli na sprísnení opatrení, ktoré by mala v stredu schvaľovať vláda.

Krajniak tvrdí, že opatrenia budú iné, ako sa pôvodne očakávalo, a naznačil, že očkovaní by mohli mať v rámci prísneho zatvorenia celej krajiny isté výhody. „Nemôžem povedať, že to bude platiť pre všetkých,“ povedal Krajniak podľa denníka Pravda. Potvrdil to aj Peter Pčolinský z hnutia Borisa Kollára. 

Za výhody pre zaočkovaných aj napriek kritickej situácii bojovala najmä strana Sloboda a solidarita. Predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková však potvrdila, že sa na koaličnej rade zrodil kompromis. 

Tvrdé opatrenia navrhoval minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský vzhľadom na akútnu situáciu v nemocniciach. Lengvarský žiada trojtýždňový lockdown, aby situáciu vyriešili ešte pred Vianocami.

Aj predseda vlády Eduard Heger potvrdil, že sa intenzívne zaoberá sprísňovaním opatrení. 

„Predseda vlády SR Eduard Heger v žiadnom prípade nebude hazardovať so životmi zaočkovaných či nezaočkovaných, a preto sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov, ako to navrhuje Ministerstvo zdravotníctva SR a konzílium odborníkov. Práve názor odborníkov je v tomto smere pre predsedu vlády kľúčový,“ napísala v oficiálnom stanovisku hovorkyňa predsedu vlády Ľubica Janíková.

Domov
Zdieľať
Diskusia