Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2021, 13:30
Čas čítania 2:22
Dominik Vetrák

RECENZIA: Red Notice

RECENZIA: Red Notice
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 NETFLIX NETFLIX FILMY NETFLIX FILMY 2021 NOVÉ FILMY NOVÉ FILMY NA NETFLIXE RED NOTICE
Uložiť Uložené

Ak hľadáš kvalitný blockbuster, ruky preč od Red Notice!

Máš poruke Dwayna Johnsona, Ryana Reynoldsa a Gal Gadot a ty natočíš Red Notice? A ako môžeš mať ešte v Hollywoode prácu? Snímku natočil priemerný režisér bez akejkoľvek vízie. Je pritom zatiaľ najdrahším filmom od Netflixu.

„Majster blockbusterov“ Rawson Marshall Thurber už s The Rockom natočil Centrálnu inteligenciu či Skyscraper, no podarila sa mu aj fajn komédia We are the Miller’s.

Odporúčané
Marvel ukázal prvé zábery zo She-Hulk, Moon Knighta aj Ms. Marvel. Odhalil pritom takmer 10 ďalších a nových seriálov Marvel ukázal prvé zábery zo She-Hulk, Moon Knighta aj Ms. Marvel. Odhalil pritom takmer 10 ďalších a nových seriálov 12. novembra 2021, 21:30

Humor teda očividne robiť vie, ale akcia mu veľmi nejde. Filmu neprospieva ani to, že si pomáha príliš veľkým množstvom počítačových efektov. 

Red Notice je akčný blockbuster odohrávajúci sa na viacerých kontinentoch. Dwayne tu stvárňuje agenta FBI Johna Hartleyho. Zaumieni si ísť po krku šikovnému zlodejovi umenia Nolanovi Boothovi (Ryan Reynolds). Do toho sa zapletie krásna The Bishop (Gal Gadot) a všetci traja sa spoločne naháňajú a bijú hneď v niekoľkých krajinách. 

To je v podstate celý hlúpy dej filmu. Nezvykneme kritizovať scenár či logiku filmu tak priamo. Máme pocit, že problémom je samotné jadro filmu. 

Red Notice
Zdroj: Netflix

Dej a postavy vo filme ponúkajú desiatky trápnych momentov či scén, pri ktorých len prekrútiš očami. Režisérovi sa našťastie podarilo už od začiatku nastaviť vo filme atmosféru, vďaka ktorej to diváka nevyrušuje až tak ako v iných filmoch. 

Len sa zmier s tým, že tých nepredstaviteľne prostých, nereálnych a tupých scén, ako i nevysvetliteľne nelogického správania postáv bude počas deja pribúdať. Nepomôže ani akcia. Red Notice je síce drahý blockbuster, ale veľmi to na ňom nevidno. Nie je v ňom množstvo explózií a pri veľkom množstve scén je príliš vidno prácu tvorcov vizuálnych efektov. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia