Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením. Objednaj si jedlo
Čítaš poslednú stranu článku:
6 podnikov v Žiline, ktoré stoja za to
Gastronovinky na Refresheri ti prináša Wolt Objednaj si jedlo

Scoop Gelato

Adresa: Sládkovičova 187/2
Otváracie hodiny: pondelok – nedeľa od 11.00 do 20.00 h
Hodnotenie na Googli: 4,8 z 5

Zmrzlináreň Scoop založil v roku 2016 Dávid Repkovský, ktorý sa recept na tradičné talianske gelato naučil od majstra v Bologni. Na tomto mieste zmrzlinu „z prášku“ nečakaj. Majiteľ postavil filozofiu svojho podniku na kvalitných, skutočných surovinách bez pridaných stabilizátorov.

Odporúčané
Tipy na výlety v Žilinskom kraji: Hrad, kde sa natáčal Upír Nosferatu či živá horská osada ako z rozprávky Tipy na výlety v Žilinskom kraji: Hrad, kde sa natáčal Upír Nosferatu či živá horská osada ako z rozprávky 25. apríla 2025 o 16:00

Sorbety, ktoré Dávid vyrába, sú z naozajstného ovocia a cukrového sirupu. Nepoužíva žiadne konzervačné látky, farbivá ani priemyselné polotovary. Vegánsku zmrzlinu pripravuje z mandľového mlieka. Zmrzlináreň je otvorená celoročne – v lete si môžeš na terase vychutnať túto mrazenú pochúťku, palacinky či prosecco, v zime ťa zas vnútri „pohostia“ teplým punčom a sladkými vafľami. Priestranná tyrkysová terasa je skutočnou pastvou pre oči a najmä v lete musí pravdepodobne vytvárať skvelú atmosféru.

scoop
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

Čoje si vybral „miestny hit“ slaný karamel a Denisa ochutnala vegánsku kešu čokoládu. Zmrzlina mala podľa Čoje-ho krásnu krémovú konzistenciu bez nežiaducich zamrznutých kryštálikov. Za jeden kopček zaplatíš 1,20 eura, čo je podobná cena, akú dáš za poctivú remeselnú zmrzlinu v centre nášho hlavného mesta.

scoop
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

Bowden Cycling Space

Adresa: Pivovarská 1069
Otváracie hodiny: pondelok – sobota od 10.00 do 18.00 h
Hodnotenie na Googli: 4,9 z 5

Po jedle (a štyroch chodoch zvlášť) ti asi nič nepadne lepšie než dobrá káva. V Žiline sa dá nájsť viacero kvalitných kaviarní, Bowden Cycling Space je však unikátna tým, že spája kávu, concept store a cyklistiku. Objednať si tu môžeš vynikajúce batch brew, ktoré nie je ešte úplne bežné ani v Bratislave, mliečne kávy, škandinávske sypané čaje či vína a limonády.

Odporúčané
Ako by po roku zostavil Čoje zoznam najlepších burgrov v Bratislave? (Rozhovor) Ako by po roku zostavil Čoje zoznam najlepších burgrov v Bratislave? (Rozhovor) 23. januára 2020 o 22:07

Keďže je to aj concept store, v prevádzke si môžeš navyše kúpiť rôzne produkty starostlivo vybrané majiteľkou podniku – od prírodnej kozmetiky, dizajnových drobností, škótskych sviečok, lesklých magazínov až po zrnkové kávy aj baristické pomôcky na alternatívnu prípravu kávy.

bowden
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

V časti Cycling Space si môžeš vybrať z aktuálnej kolekcie prémiového cyklistického oblečenia a doplnkov značiek Isadore Apparel a Café du Cycliste. Moderný minimalistický interiér dokresľujú krásne monstery, tak ak si milovník rastlín, budeš sa tu cítiť ako doma.

bowden
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

Vulcano restaurant

Adresa: Za plavárňou 1
Otváracie hodiny: nedeľa – štvrtok od 8.00 do 23.00 h, piatok – sobota od 8.00 do 00.00 h
Hodnotenie na Googli: 4,4 z 5

Predsudky o zlej pizzi v menších slovenských mestách v tejto reštaurácii určite zahodíš. Reštaurácia a pizzeria Vulcano, ktorá je otvorená už od roku 2007, sa zameriava na špeciality tirolskej, talianskej a nemeckej kuchyne, ale najmä na pizzu, ktorej základ tvoria originálne talianske suroviny. 

Odporúčané
Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor) Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor) 22. apríla 2025 o 14:00

Najviac si tu pochutia milovníci extra tenkých „thin crust“ pízz, ktorí si cesto spájajú s poriadnou chrumkavosťou. Doobjednať si môžeš aj byvoliu mozzarellu, ktorá dá každej pizzi ten správny „cveng“. Nad cenami by sa mohol závistlivo pozastaviť nejeden Bratislavčan – za margheritu zaplatíš len 4,90 eura. Treba však rátať s tým, že cesto je naozaj tenké, a tak zješ aj o niečo menšiu porciu, na akú si možno zvyknutý. Najdrahšia pizza tu stojí 11,90 eura a obsahuje dva druhy mozzarelly, slaninu, pikantnú salámu, cherry paradajky, rukolu a parmezán.

pizza
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

Zaujímavosťou reštaurácie Vulcano je aj denné menu, v rámci ktorého si zákazník môže vyskladať kombináciu polievok, cestovín a hlavných jedál podľa vlastných preferencií. Reštaurácia okrem toho ponúka aj týždenné menu pozostávajúce najmä z cestovín, mäsových špecialít a pizze.

pizza
Zdroj: Refresher/Mikuláš Bado

Žilina rozhodne má čo ponúknuť aj vyberavejším „hladošom“ či zanieteným kávičkárom. Okrem vyššie spomenutých podnikov však za vyskúšanie určite stoja aj ďalšie prevádzky, na ktoré však naša dvojica už nemala čas.

Napríklad pouličné street foody pre mäsožravcov Street Foodie a Butcher’s Bits, steaková reštaurácia Manzo a blízkovýchodná reštaurácia Habibi. Z kaviarní nevynechaj štýlovú Café Republiku a elegantnú Novú synagógu, ale dobré občerstvenie nájdeš aj v kultúrnom centre Stanica Žilina-Záriečie.

Odporúčané
TEST arašidových oblátok: Ako obstáli legendárne Horalky a ktoré nám pripomínali lacné keksíky od babky? TEST arašidových oblátok: Ako obstáli legendárne Horalky a ktoré nám pripomínali lacné keksíky od babky? 27. apríla 2025 o 8:30
Odporúčané
Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor) Bistro24 otvorí čoskoro novú prevádzku: „Jedlé kvety u nás v menu nenájdete“ (Rozhovor) 22. apríla 2025 o 14:00
Odporúčané
Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž) Toto sú najlepšie kaviarne v Košiciach: Z týchto prevádzok neodídeš sklamaný, na Hlavnej majú espresso aj za 1,3 eura (Reportáž) 13. apríla 2025 o 8:30
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia