Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. októbra 2021, 20:12
Čas čítania 1:13
Viktor Kniš

Matovič: Baťová urobila svinstvo, Krajčí bol lepší minister, ako je Lengvarský

POLITIKA IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič v rozhovore naďalej kritizuje ľudí, ktorí mu krivdili. Myslí si, že súčasné správanie Boris Kollár kopíruje po Richardovi Sulíkovi, ktorému sa to vraj vyplatilo.

Minister financií Igor Matovič naďalej nenachádza dobrého slova na Vladimíra Lengvarského, ktorý obsadil post šéfa rezortu zdravotníctva po Marekovi Krajčím.

Tvrdí, že súčasný minister zdravotníctva si získal novinárov svojimi liberálnymi názormi a stal sa ich miláčikom. Marek Krajčí bol podľa Matoviča lepší minister ako Lengvarský, dôkazom čoho má byť aktuálna úroveň zaočkovanosti na Slovensku. 

„Mediálny obraz má stonásobne lepší. Myslím si, že preto, že na začiatku ukázal, že má liberálne názory, tak pre liberálne orientovaných novinárov na Slovensku, ktorých je väčšina, je persona grata. Marek Krajčí ako konzervatívec bol persona non grata. Osobne si myslím, že ako minister je horší ako Marek Krajčí,“ povedal Matovič Novému Času

Zároveň si myslí, že Eduard Heger je lepším predsedom vlády, akým bol on sám: „Edo je omnoho viac konsenzuálny a taký, že keď aj vidí trucovitého Riška, tak má s ním takú rodičovskú trpezlivosť.“

Matovič
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Igor Matovič nezabúda na svoj konflikt so Zuzanou Baťovou, odmieta sa jej ospravedlniť a tvrdí, že sa zachovala nesprávne, keď upozorňovala na riziká ruskej vakcíny Sputnik V. 

Šéf hnutia OĽaNO kritizuje aj Richarda Sulíka a porovnáva ho s Borisom Kollárom. Šéf hnutia Sme rodina podľa Matoviča kopíruje taktiku SaS. 

„Boris a Sme rodina odpozorovali od Sulíka, že je dobré robiť opozíciu v koalícii, že na tom sa ľahko získavajú body, lebo ľudia tomu tlieskajú. Teraz má Boris tú chvíľku, že budú všetko blokovať a vetovať a chcú si robiť nejaké percentá popularity,“ hovorí Matovič pre Nový Čas s tým, že Kollár je čestný, lebo vopred povie, čo bude blokovať. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Boris Kollár blokuje reformu zdravotníctva, spravodlivosti aj orgánov činných v trestnom konaní. „Musíme nájsť spôsob spolužitia. Aby sme splnili ľuďom to, čo sme im sľúbili. Pre mňa je cieľ ten, aby sme systémy nastavili tak, ak by sa, božechráň, vrátili zlí ľudia, ktorí by to tu chceli vo veľkom rozkrádať, aby nemali šancu,“ uzavrel túto tému minister financií. 

Domov
Zdieľať
Diskusia