Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2021, 13:22
Čas čítania 1:42
Tímea Krauszová

Parlament diskutuje o sexuálnej výchove. Debatu spustili autorky populárneho podcastu. Bráni ich aj minister školstva Gröhling

NEWS POLITIKA SEXUALITA
Uložiť Uložené

Budeme mať na školách povinne sexuálnu výchovu?

Slovenský parlament žije sexom. Nie pre škandál niektorého z politikov, ale pre zjavnú potrebu sexuálnej výchovy v školách, za ktorú dnes v rozprave bojoval aj minister školstva Branislav Gröhling. Otázky o vhodnosti a obsahu takejto výchovy mu položil poslanec Martin Čepček, ktorý sa do parlamentu dostal na zozname kandidátky OĽaNO, ale napokon ho z hnutia vylúčili.

Sexuálna výchova v školách

Podľa Čepčeka patrí sexuálna výchova výlučne do rodiny. Argumentoval, že je nevhodné, aby o nej v školách hovorili deti, a využil pri tom autorky podcastu Sexuálna výchova. Tie sa v rámci kampane H3ckni zúčastnili na diskusii so žiakmi. Čepček tvrdí, že jedným z bodov programu bola otázka, ako mať dobrú trojku – čo však nie je úplne tak.

Domov
Zdieľať
Diskusia