Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. októbra 2021, 13:39
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Donald Trump chce od súdu, aby donútil Twitter reaktivovať jeho účet. Zrušili mu ho pre podnecovanie násilia

Donald Trump chce od súdu, aby donútil Twitter reaktivovať jeho účet. Zrušili mu ho pre podnecovanie násilia
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Ak by mu súd vyhovel, Twitter mu účet musí vrátiť.

Bývalý prezident Spojených štátov amerických Donald Trump v piatok požiadal federálny súd na Floride o reaktiváciu svojho účtu na Twitteri. Ten mu spoločnosť zrušila v januári tohto roka  z dôvodu podnecovania násilia. Podľa agentúry Reuters Trump podal žiadosť o predbežný súdny príkaz voči Twitteru. Ak by mu súd vyhovel, Twitter mu účet musí vrátiť.

Kongres vraj držal Twitter v hrsti

Podľa Trumpových argumentov sa Twitter rozhodol pristúpiť k zmrazeniu jeho účtu pod nátlakom členov Kongresu. Nielen Twitter, ale aj iné sociálne siete zrušili účty bývalého prezidenta a zakázali mu vytvoriť si nové v reakcii na útok na Kapitol, ku ktorému došlo 6. januára 2021.

Ten sa začal po jeho prejave, v ktorom znovu zopakoval nepravdivé tvrdenia o zmanipulovaných prezidentských voľbách, ktoré podľa jeho slov vyhral on a nie Joe Biden. Toto tvrdenie odmietlo už niekoľko súdov aj kontrolný orgán pre voľby.

Išlo o brutálny útok Trumpových fanúšikov, ktorý si vyžiadal aj niekoľko mŕtvych a množstvo zranených. Počas útoku Trump veľmi dlho odmietal otvorene požiadať svojich prívržencov, aby prestali, a situácia sa vymkla ochranke a policajtom spod kontroly. Viac o samotnom útoku a o tom, prečo k nemu došlo, si môžeš prečítať v našom článku tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia