Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. septembra 2021, 17:54
Čas čítania 0:45
Tímea Krauszová

Youtube zakáže všetky antivaxerské videá a vymaže kanály prominentných antivaxerov

Youtube zakáže všetky antivaxerské videá a vymaže kanály prominentných antivaxerov
Zdroj: Unsplash/Nordwood Themes/volně k užití
NEWS HOAXY YOUTUBE
Uložiť Uložené

Koniec antivaxerov na Youtube.

Youtube zakáže všetok antivaxerský obsah a zmaže aj kanály antivaxerských aktivistov. Medzi zakázané tvrdenia vo videách patrí napríklad to, že vakcíny spôsobujú neplodnosť alebo že vakcína proti rubeole a osýpkam spôsobuje autizmus, píše agentúra Reuters. Odstránený bude tiež obsah, ktorý tvrdí, že schválené vakcíny spôsobujú rakovinu alebo že látky vo vakcínach dokážu sledovať ľudí, čo ich dostali.

Zbohom, antivaxeri

Youtube týmto rozhodnutím ide nad rámec doteraz platných pravidiel o zákaze rozširovania falošných informácií o vakcínach proti covidu. Firma tiež ruší kanály, ktoré majú niečo do činenia s prominentnými antivaxermi, medzi ktorých patria Robert F. Kennedy jr. (právnik a známy antivaxer) či Joseph Mercola (zástanca alternatívnej medicíny a osteopatický liečiteľ).

„Sme spojení naprieč celým svetom, nežijeme v strachu, budeme stáť spoločne a obnovíme naše slobody,“ zareagoval v stanovisku na túto zmenu pravidiel Mercola. Kennedy sa zatiaľ k veci nevyjadril.

Youtube zdôraznil, že v jeho nových pravidlách budú aj výnimky – stále budú povolené osobné výpovede o negatívnych skúsenostiach s vakcínami, ak „videokanál nebude systematicky podporovať neochotu ľudí dať sa zaočkovať“.

Odporúčané
Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny Bayashi je kráľ varenia, ktorý nepovie ani slovo. S natáčaním začal vďaka nešťastnej náhode, dnes zarába milióny 15. februára 2024, 12:30

Youtube týmto krokom ide v šľapajach Facebooku a Twitteru. Sociálne siete schytali vlnu kritiky, keď nedokázali zabrániť šíreniu dezinformácií uprostred zdravotnej krízy.

Domov
Zdieľať
Diskusia