Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. septembra 2021, 16:22
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

VIDEO: Slovenský lekár vyškolil antivaxerov. Sami napokon priznali, že majú informácie z neoverených zdrojov

NEWS KORONAVÍRUS
Uložiť Uložené

Slovenský lekár z Banskej Bystrice venoval viac ako 20 minút argumentovaniu v debate s ľuďmi, ktorí neveria očkovaniu proti koronavírusu. Zostal pokojný, aj keď kričali.

Slovenský lekár z Banskej Bystrice Jozef Valky je dôkazom, že práve v dôsledku komunikačnej priepasti je dnes naša krajina na chvoste v zaočkovanosti.

Počas viac ako dvadsiatich minút záznamu na youtubovom kanáli Ovčiansky tribunál lekár realisticky opisuje aktuálnu situáciu. Zároveň pokojným hlasom odpovedá antivaxerom, ktorí na neho vykrikujú. Vysvetľuje, s akými pacientmi mal počas uplynulého roka a pol skúsenosť a prečo je covid-19 nebezpečná choroba. 

V závere už aj samotní pokrikujúci kladú kritické otázky, na ktoré chcú poznať odpoveď, ale zároveň priznávajú, že informácie nemajú z overených zdrojov. „To sú také moje konšpiračné veci,“ priznáva človek, ktorý sa pýta na zmenený genofond vo vakcíne.

Lekár sa nebojí povedať, že sú otázky, na ktoré v tomto období nepoznáme odpoveď, platí však, že očkovanie je najúčinnejšou ochranou. A to platí nielen pre jednotlivca, ale aj pre kolektívnu imunitu ako takú. 

Prednosta II. kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny Jozef Valky zároveň priznal, že chybu vidí aj v spôsobe komunikácie politických špičiek. Rozprávať by podľa neho mali hlavne odborníci, ktorí sa v problematike vyznajú. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia